Foto: lilianne9
Rakúsky mramorový koláč je jeden z mojich najoblúbenejších múčnikov, avšak už som vyskúšala mnoho receptov, a ani jeden nebol presne taký, aký som si Zobraziť celý popisRakúsky mramorový koláč je jeden z mojich najoblúbenejších múčnikov, avšak už som vyskúšala mnoho receptov, a ani jeden nebol presne taký, aký som si predstavovala. Včera som nakoniec vyskúšala originál recept starej mamy, ktorý bolo ešte treba prekladať z němčiny, ale zadarilo sa a konečne bol koláčik podla mojich predstáv :-) keď som zacítila z rúry tú pravú vôňu a zbadala, ako narástol...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 dcl |
|
180 g |
|
3 ČL |
|
2 balíčky |
|
|
|
2 PL |
|
2 PL |
|
na posypanie |
|
štipka |
|
na formu |
|
na formu |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Maslo si vyšlaháme s cukrom a jedným vanilkovým cukrom. Primišame mlieko, štipku soli, vajíčko a postupne aj múku s práškom do pečiva. Cesto dobre miešame, potom polovicu prelejeme do druhej misky.
- 2
Do prvého cesta pridáme nastrúhanú kôru a vanilkový cukor. Do druhého lekvár, kakao a škoricu. Dobre premiešame, potom vymastíme a vysypeme formu na biskupský chlebíček, najprv nalejeme světle cesto, potom tmavé, jemne zamiešame vidličkou.
- 3
Pečieme na 180 stupňoch, 40 minut. Po upečení vyklopíme z formy a vrch posypeme cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu