Rakúska Marmorkuchen

lilianne9 - fotkalilianne9, 22. apríla 2015
Rakúska Marmorkuchen
Foto: lilianne9

Rakúsky mramorový koláč je jeden z mojich najoblúbenejších múčnikov, avšak už som vyskúšala mnoho receptov, a ani jeden nebol presne taký, aký som si Zobraziť celý popisRakúsky mramorový koláč je jeden z mojich najoblúbenejších múčnikov, avšak už som vyskúšala mnoho receptov, a ani jeden nebol presne taký, aký som si predstavovala. Včera som nakoniec vyskúšala originál recept starej mamy, ktorý bolo ešte treba prekladať z němčiny, ale zadarilo sa a konečne bol koláčik podla mojich predstáv :-) keď som zacítila z rúry tú pravú vôňu a zbadala, ako narástol...

10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g
1 ks
1 dcl
180 g
3 ČL
2 balíčky
2 PL
2 PL
 na posypanie
štipka
 na formu
 na formu
štipka




Postup

  1. 1

    Maslo si vyšlaháme s cukrom a jedným vanilkovým cukrom. Primišame mlieko, štipku soli, vajíčko a postupne aj múku s práškom do pečiva. Cesto dobre miešame, potom polovicu prelejeme do druhej misky.

  2. 2

    Do prvého cesta pridáme nastrúhanú kôru a vanilkový cukor. Do druhého lekvár, kakao a škoricu. Dobre premiešame, potom vymastíme a vysypeme formu na biskupský chlebíček, najprv nalejeme světle cesto, potom tmavé, jemne zamiešame vidličkou.

  3. 3

    Pečieme na 180 stupňoch, 40 minut. Po upečení vyklopíme z formy a vrch posypeme cukrom.

Diskusia k receptu

cesminaz
Mramorovy kolac milujem,vedela by som ho zjest za vagon :-)) Skoda ze si ho nedala aj v reze.A ten nazov nema byt nahodou "Rakusky marmorkuchen"? :-)
marianne
chuťovo niet čo vytknúť, ale nabudúce by som ubrala prášku do pečiva, pridala mlieka, lebo som to mala dosť huste a pridala ešte jedno vajíčko. No aj som to špajdlou mramorovala, ale nepodarilo sa mi to:-) tak je čiernobiela, asi preto, že ro bolo prihusté, inak chuť výborná






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia