Rajčinový dip so zázvorom

Autor receptu: slavka2012

K tomuto receptu ma inšpirovala zmienka o pečených rajčinách na cesnaku a zázvore od mijaita-y v komentároch k jej receptu Gallo pinto. Zvedavosť mi nedala a túto chuťovú kombináciu som hneď vyskúšala. Chutilla nielen mne, ale aj návšteve

2 dipové nádobky
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie potrebné na prípravu dipu.
  2. Rajčiny pokrájame na malé kocky, zázvor a cesnak nadrobno posekáme.
  3. Na olivovm oleji najskôr opražíme zázvor, keď začne voňať, pridáme cesnak a spolu pražíme dozlatova.
  4. Pridáme pokrájané rajčiny a za občasného miešania dusíme, kým sa neodparí prebytočná tekutina. Pridáme hnedý cukor, soľ, lyžicu za studena lisovaného konopného oleja a podľa chutí čerstvo zomleté čierne korenie. Keďže sa mi zdalo, že tam cesnak necítiť, v tejto fáze som pridala ešte jeden posekaný strúčik.
  5. Prehrejeme, naplníme do servírovacích mištičiek a po vychladení ozdobíme lístkami bazalky.
  6. Podávame s kúskami zeleniny alebo bagety.