Rajčinový dip so zázvorom
Autor receptu: slavka2012
K tomuto receptu ma inšpirovala zmienka o pečených rajčinách na cesnaku a zázvore od mijaita-y v komentároch k jej receptu Gallo pinto. Zvedavosť mi nedala a túto chuťovú kombináciu som hneď vyskúšala. Chutilla nielen mne, ale aj návšteve
2 dipové nádobky porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 100 °C |
Postup
- Ingrediencie potrebné na prípravu dipu.
- Rajčiny pokrájame na malé kocky, zázvor a cesnak nadrobno posekáme.
- Na olivovm oleji najskôr opražíme zázvor, keď začne voňať, pridáme cesnak a spolu pražíme dozlatova.
- Pridáme pokrájané rajčiny a za občasného miešania dusíme, kým sa neodparí prebytočná tekutina. Pridáme hnedý cukor, soľ, lyžicu za studena lisovaného konopného oleja a podľa chutí čerstvo zomleté čierne korenie. Keďže sa mi zdalo, že tam cesnak necítiť, v tejto fáze som pridala ešte jeden posekaný strúčik.
- Prehrejeme, naplníme do servírovacích mištičiek a po vychladení ozdobíme lístkami bazalky.
- Podávame s kúskami zeleniny alebo bagety.