Ragú z diviny
Autor receptu: daggie
Recept som si vymyslela pre moje obľúbené jesenné a zimné návštevy. Inšpiroval ma k tomu eintopf môjho nemeckého suseda.
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Suroviny
- 750 g, nadrobno pokrájaná cibuľa
- 500 g, mrazené fazuľové struky
- 250 g, strúhaná nahrubo mrkva
- 1000 g, (alebo diviak) jelenie mäso
- na dochutenie: soľ, korenie nové a čierne celé, bobkový list, mletá rasca, sušený mletý rozmarín, červená paprika, feferónka podľa chuti koreniny
- (môžete dať aj klasický ale radšej kva olej olivový
- 150 g, sušené dubáky
- podľa potreby ml vývar
Postup
- Na oleji orestujeme na kocky pokrájané mäso. Potom pridáme cibuľu, predtým namočené huby a restujeme spolu. Primiešame mrkvu a fazuľkové struky pokrájané na cca 3 cm kúsky. Podlejeme vývarom a varíme v tlakovom hrnci cca 45 minút.
- Po otvorení tlakovej nádoby ochutíme korením a necháme prevrieť. Podávame s doma upečeným chlebom alebo pečivom, resp. knedľou.