Ragú z diviny

Autor receptu: daggie

Recept som si vymyslela pre moje obľúbené jesenné a zimné návštevy. Inšpiroval ma k tomu eintopf môjho nemeckého suseda.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

  • 750 g, nadrobno pokrájaná cibuľa
  • 500 g, mrazené fazuľové struky
  • 250 g, strúhaná nahrubo mrkva
  • 1000 g, (alebo diviak) jelenie mäso
  • na dochutenie: soľ, korenie nové a čierne celé, bobkový list, mletá rasca, sušený mletý rozmarín, červená paprika, feferónka podľa chuti koreniny
  • (môžete dať aj klasický ale radšej kva olej olivový
  • 150 g, sušené dubáky
  • podľa potreby ml vývar

Postup

  1. Na oleji orestujeme na kocky pokrájané mäso. Potom pridáme cibuľu, predtým namočené huby a restujeme spolu. Primiešame mrkvu a fazuľkové struky pokrájané na cca 3 cm kúsky. Podlejeme vývarom a varíme v tlakovom hrnci cca 45 minút.
  2. Po otvorení tlakovej nádoby ochutíme korením a necháme prevrieť. Podávame s doma upečeným chlebom alebo pečivom, resp. knedľou.