Rafaelo -Ladoo

2010 - bez fotky2010, 29. júna 2011
Rafaelo -Ladoo
Foto: 2010

Kokosove gulicky sa robia vsade po svete , tu je Indicka varianta s pistaciami. Nie ze som pekar... ale mam tolko kokosu ze neviem Zobraziť celý popisKokosove gulicky sa robia vsade po svete , tu je Indicka varianta s pistaciami. Nie ze som pekar... ale mam tolko kokosu ze neviem co s nim . Takze kokosove gulky( nepecene ) pre pekarov analfabetov ako som sa.

25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 hrnceky
1 hrncek
1/3 lyzicky




Postup

  1. 1

    Nastruhany kokos dame opatrne na sucho lahko oprazit na panvicu ( nezmenit farbu - prestat ked zacne vonat ).pozor velmi lahko prihori! Primiesame trosku mleteho kardamonu.

    Rafaelo -Ladoo - obrázok 1
  2. 2

    Odstavime a pridame sladke kondenzovane mlieko , vymiesame hmotu cca 2 min, namocime si ruky aby sa nelepilo a tvarujem gulky hned z teplej hmoty. Do kazdej gulky vtlacime pistaciu.

    Rafaelo -Ladoo - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec gulky obalime v kokose a odlozime na niekolko hodin schladit do ladnicky PS: Takze pouzijeme na hmotu cca 2 a pol hrnceka a dalsia polka je na obalenie.Spolu 3 .

    Rafaelo -Ladoo - obrázok 3

Diskusia k receptu

marikasu
Musím Ťa pochváliť, tie guľky sú krásne a rovnako veľké, podarili sa Ti :)) Ale kam sa podeli kešu orechy? :))))))
evanaaa
Tak kešu, či pistácie, čo je lepšie? Kardamóm mám aj kokos, mlieko by som mohla len nesladené ( a osladiť), len neviem, či by to vyšlo. Ale kardamóm mám len drvený, to nevadí?
2010
@ evanaaa , ja som mal tiez drveny kardamon ale som mu v maziary pomohol @ marikasu, opravujem su tam pistacie , nie kesu.
Hlavny rozdiel medzi Slovenskym receptom ze ten kokos treba najpr oprazit.
michsamant
Ladooooo :) Nemas recept na barfi z kesu orechov? Mne to pripomina nas Margot, len neni su obalene cokoladou.
2010
@ michsamant , barfi urobim neskor ale omylom mi doniesli kilo toho kokosu a neviem co s nim.Co mi chyba na barfi je besan ? aka muka je to?
michsamant
besan je cicerova co sa dava na pakora...kokos je struhany taky do kolacov, ci cerstvy z kokosovych orechov? ak cerstvy treba nejake dobre kari z neho urobit ;)
michsamant
Narial alebo Naryal je z hindstiny, znamena kokosovy orech....ale ten suseny sa na kari nehodi, tam treba cerstvy aby bol stavnaty. Tak to jedine kolaciky, zakusky....nedaju sa nejak banany ugrilovat a s kokosom? Ty nieco vymyslis :) som zvedava na dalsie kokosove recepty.
kuchticka
@2010 , recept vyzera velmi zaujimavo a pre navstevu chcem pripravit, ale problem je v tom, ze ja u nas nezozeniem nastruhany kokos neosladeny. Vsetko predavaju iba osladene, tak zrejme budem mat problem odhadnut sladenie a tiez neviem ako sa bude prazit sladeny kokos.
lucylee
Nadherna sofistikovana sladkost :)A je to rychle a jedboduche
2010
@kuchticka , aj u nas to v beznej samoske nemaju, ked tak v odeleni zdravia ale azijske , indicke obchody to maju bezne este aj v troch druhoch , velmi jemny, jemny a hruby.Este ma napada u vas tak Whole Foods by to mal mat.
lucylee
@kuchticka ved v pohodke pouzi kokosovu mucku, je sice osladena, ale ved mozes chutnat..a mozes pouzit aj nesladene salko a podla potreby ocukrit...ja mam iba cesrtvy struhany kokos, ale urobim to z kokosovej mucky
evanaaa
Tak Kardamon alebo Kardamóm, čo je správne? Ja ho mám pod názvom Kardamóm, síce sa mi to nezdalo, ale ak je to na tom sáčku, myslela som, že to je správne. A vidím, že všetcia píšete -kardamon. Ale, vlastne na tom nezáleží ak je to to isté korenie.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia