Quinoa

Autor receptu: zuzananoskova

Pri príprave obeda som sa nechala inšpirovať aj Heňou Peškovičovou a jej včerajším tarhoňottom :-)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151364412411092&set=a.10151364411966092.495652.353052176091&type=1&theater

2-3
porcie

Postup

  1. 150g quinoi som riadne opláchla, jemne "opražila" na olivovom oleji a zaliala 0,3l zeleninovým vývarom. Dusila som zakryté asi 15 minút a potom po vypnutí nechala ešte 10 minút postáť. Zatiaľ som si nakrájala 9 malých šampiňónov a asi 7 cm pór. Paradajková "omáčka" s bazalkou mi ostala z predošlého varenia, keď sme si k obedu pripravili grahamové špagety.
  2. Kým quinoa chladla na okenej parapete, chvíľu som "opiekla" šampiňóny sa olivovom oleji, pridala paradajkovú omáčku, 1/2 z uvarenej quinoi (zo zvyšnej si urobím zajtra na desiatu kašu s ovseným mliekom, hrozienkami, škoricou), premiešala, nechala prehriať, pridala nakrájaný pór, premiešala a podávala. Ako prílohu som si dala šalát so žltou paprikou.