Quiche s ružičkovým kelom

Autor receptu: elixir

Tento quiche dnes u nás vznikol, lebo sa zdal byť dobrým spôsobom ako použiť zvyšné ružičky... :) Čosi pre skalných fanúšikov ružičkového kelu.

4
porcie
35 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na úvod: pôvodne som to pripravila takto - 450 g ružičkového kelu a 1 stredne veľká cibuľa. Keď sme to papali, chuťovo to bolo dobré, ale chýbal tomu "džús", preto by som nabudúce ubrala kelu a pridala cibuľky, tak ako som to uviedla v časti "Suroviny" v recepte. Kel by som po uvarení rozkrojila na štvrtinky a spravila súvislejšiu, tenšiu vrstvu. Takže recept tak aj napíšem.

    Dáme si variť ružičkový kel... kto chce, môže pridať aj soľ.
  2. Z múky, masla, soli, vajíčka a mletých vlašských orechov si vymiešame cesto...
  3. ... ktoré dáme do chladničky na 20 minútiek.
  4. Na troške masla si opečieme cibuľku do zlatista a odstavíme. Odstavíme ružičkový kel, vyberieme ho a necháme chladiť.
  5. Zo smotany, horčice, soli, čierneho korenia a 3 vajíčok si vymiešame zálev. Nakrájame si syr na menšie časti.
  6. Cesto si po 20 min z chladničky vyberieme a rozvaľkáme na priemer 28-30 cm.
  7. Šupneme ho do formy s priemerom 26 cm...
  8. Na cesto rozložíme ružičkový kel nakrájaný na štvrtinky, cibuľku, na to syr a zálev a posypeme vlašskými orechami. Takto to vyzeralo, keď to šlo do rúry...
  9. A takto to vyzeralo keď to z nej vyšlo... Dáme na tanieriky a môžeme servírovať. Mali sme k tomu kvasnicové ovocné pivko, pasovalo to pekne.