Quiche s ružičkovým kelom
Autor receptu: elixir
Tento quiche dnes u nás vznikol, lebo sa zdal byť dobrým spôsobom ako použiť zvyšné ružičky... :) Čosi pre skalných fanúšikov ružičkového kelu.
4 porcie |
35 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Na úvod: pôvodne som to pripravila takto - 450 g ružičkového kelu a 1 stredne veľká cibuľa. Keď sme to papali, chuťovo to bolo dobré, ale chýbal tomu "džús", preto by som nabudúce ubrala kelu a pridala cibuľky, tak ako som to uviedla v časti "Suroviny" v recepte. Kel by som po uvarení rozkrojila na štvrtinky a spravila súvislejšiu, tenšiu vrstvu. Takže recept tak aj napíšem.
Dáme si variť ružičkový kel... kto chce, môže pridať aj soľ. - Z múky, masla, soli, vajíčka a mletých vlašských orechov si vymiešame cesto...
- ... ktoré dáme do chladničky na 20 minútiek.
- Na troške masla si opečieme cibuľku do zlatista a odstavíme. Odstavíme ružičkový kel, vyberieme ho a necháme chladiť.
- Zo smotany, horčice, soli, čierneho korenia a 3 vajíčok si vymiešame zálev. Nakrájame si syr na menšie časti.
- Cesto si po 20 min z chladničky vyberieme a rozvaľkáme na priemer 28-30 cm.
- Šupneme ho do formy s priemerom 26 cm...
- Na cesto rozložíme ružičkový kel nakrájaný na štvrtinky, cibuľku, na to syr a zálev a posypeme vlašskými orechami. Takto to vyzeralo, keď to šlo do rúry...
- A takto to vyzeralo keď to z nej vyšlo... Dáme na tanieriky a môžeme servírovať. Mali sme k tomu kvasnicové ovocné pivko, pasovalo to pekne.