Quesadilass s guacamole a kyslou smotanou

Autor receptu: sjuz

Takto pripravené tortilly sa bežne jedia v Mexiku ako rýchle občerstvenie.

20 minút
príprava

Postup

  1. Na guacamole olúpeme avokáda, nakrájame do mixéra. Pridáme rajčinu, čili papričku, citrónovú šťavu, soľ. Rozmixujeme.
  2. Nakrájame si na jemno mladú cibuľku, papriku a petržlenovú vňať. Zmiešame.
  3. Tortilu si hodíme na suchú panvicu, dáme na ňu cibuľkovo-paprikovú zmes, posypeme strúhaným syrom a prikryjeme druhou tortilou. Opekáme z každej strany cca 1 minútu. Syr sa bude topiť a tortily sa spoja. Môžeme im v tom pomôcť rukami - popritláčať.
  4. Tortily nakrájame na štvrťky a servírujeme s guacamole a kyslou smotanou.