Quesadilass s guacamole a kyslou smotanou
Autor receptu: sjuz
Takto pripravené tortilly sa bežne jedia v Mexiku ako rýchle občerstvenie.
Postup
- Na guacamole olúpeme avokáda, nakrájame do mixéra. Pridáme rajčinu, čili papričku, citrónovú šťavu, soľ. Rozmixujeme.
- Nakrájame si na jemno mladú cibuľku, papriku a petržlenovú vňať. Zmiešame.
- Tortilu si hodíme na suchú panvicu, dáme na ňu cibuľkovo-paprikovú zmes, posypeme strúhaným syrom a prikryjeme druhou tortilou. Opekáme z každej strany cca 1 minútu. Syr sa bude topiť a tortily sa spoja. Môžeme im v tom pomôcť rukami - popritláčať.
- Tortily nakrájame na štvrťky a servírujeme s guacamole a kyslou smotanou.