Púpavový med

mitzy - fotkamitzy, 22. mája 2017 17:52
Ďalšie recepty »
Púpavový medFoto: mitzy

Urobte si, kým púpavu neodfúkne;)

Suroviny

4 plné priehrštia
1 l
1 kg
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kvety púpavy umyjeme a povaríme v litri vody. Hneď po zovretí odstavíme z platničky. Cez noc necháme stáť.

  2. 2

    Na druhý deň kvety precedíme a vyžmýkame cez sitko a zahrievame v hrnci. Pridáme trstinový cukor. Mierne zahrievame, aby nevrelo, ale aby sa odparovala voda. Odparujeme do zhustnutia.

  3. 3

    Až máme konzistenciu medu, horúci med plníme do vysterilizivaných pohárikov a uzavrieme vyvareným viečkom. Horúce poháriky prevrátime na 10 minút hore dnom.

  4. 4

    Med je chutný a zdravý.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist