Punčovo-tvarohová torta s malinami

Autor receptu: zuzlik0402

Pre všetkých, ktorí nemajú radi ťažké maslové torty.

Suroviny

Postup

  1. Upečieme 3 piškótové cestá: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtka, cukor, múku s práškom do pečiva, olej a vodu a cesto vylejeme na hlboký plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 20 minút na 150 stupňoch. Takto upečieme 2 biele a jedno kakaové cesto. Vykrojíme z nich okrúhle pláty (napr. podľa taniera) a zvyšok rozmrvíme do misky.
  2. Urobíme punčovú plnku: Z cukru a vody uvaríme sirup, do rozmrvených omrviniek pridáme rum, malinový sirup a uvarený sirup a vymiešame. Pridáme kakao a o chvíľu, keď uvarený sirup vychladne, aj maslo. Svetlé cesto natrieme lekvárom, navrstvíme punčovú plnku a prikryjeme druhým svetlým cestom tiež potretým lekvárom.
  3. Pripravíme malinovú náplň: Maliny s cukrom a vodou povaríme, rozmixujeme ponorným mixérom a môžeme aj preprasírovať cez sitko, aby v nich neostalo toľko zrniečok. V malinovej šťave si rozhabarkujeme 3 pudingové prášky, vlejeme do rozmixovaných malín a uvaríme hustú kašu. Druhé svetlé cesto tenko potrieme lekvárom a navrstvíme malinovú kašu. Dáme stuhnúť.
  4. Tvarohová náplň: Z mlieka a šľahačky v prášku pripravím tuhú šľahačku. Želatínu dáme podľa návodu na 10 minút napučať do 7 lyžíc vody. Zatiaľ si v miske ručne vymiešame tvaroh, kyslú smotanu a šľahačku. Napučanú želatínu na miernom ohni rozpustíme (nevariť), okamžite do nej dáme 4 lyžice krému a rozmiešame a až potom ju vlejeme do zvyšku krému. Vymiešame a keď začne tuhnúť (to je chvíľočka), natrieme na malinovú kašu a prikryjeme tmavým cestom potretým lekvárom.
  5. Tortu môžeme obtrieť redšou punčovou zmesou (len z 200 g omrviniek, ostatné množstvá rovnaké) a prípadne ešte natenko čokoládovým maslovým krémom (140 g čokolády na varenie rozpustíme a po miernom ochladení vmiešame 1/2 Palmarinu alebo Hery)