Foto: smajliqa
Tak som sa nakoniec rozhodla pre verziu s krémom :) ďakujem za rady :)
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
cesto : | |
430 g |
|
450 g |
|
9 ks (celé) |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
7 PL teplá |
|
2 ks |
|
300 ml |
|
500 ml |
|
krém : | |
2 ks |
|
500 ml |
|
3 PL |
|
250 g |
|
450 g |
|
|
Postup
-
1
Z uvedeného si pripravíme korpusy.množstvo je uvedené na 1malý a 1veľký korpus.oba bude možné prerezať 2x,teda na 3 časti. Postup je jednoduchý: žĺtka vymiešame s cukrom,vodou,vanilkou ,postupne pridáme múku s pdp a nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 150C,koľko je treba,každá trúba pečie inak.
- 2
keď máme korpusy upečené, necháme ich vychladnúť,a rozrežeme obidva na 3 časti.spodok natrieme hustou vrstvou džemu,prikryjeme druhou časťou. Druhú časť polejeme zálievkou.
- 3
zálievka: zmiešame sirup +rum. Polejeme korpus,a polievame dovtedy,kým stíha korpus vsiaknuť všetku zálievku.keď máme hotovo,priložíme 3 časť,ktorú sme tiež natreli džemom.priložíme ju samozrejme potretou časťou na zálievku.
- 4
Takto isto urobíme oba korpusy a dáme na pár hodín do chladničky,najlepšie niečím zaťažené.
- 5
Krém si pripravíme z uvedených surovín.kto nechce používať farbivo,môže dať miesto zlatého klasu jahodový puding.
- 6
Tortičku ozdobíme:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu