Pulao s panírom a hráškom (fotorecept)
Autor receptu: methi
Postup- Ryzu si na pol hodiny namocime vo vode. Potom preplachneme cistou vodou a scedime.
- V hlbsom hrnci zohrejeme ghee, ohen zmiernime. Pridame bobkovy list, klinceky a nakrajany cesnak (tu mozete pridat aj nadrobno nakrajanu 1 zelenu chilli papricku, ja som nedala kvoli detom). Pol minutky poprazime, len aby cesnak uvolnil vonu.
- Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a prazime, kym nie je priesvitna.
- Pridame nadrobno nakrajanu paradajku a poprazime, kym nie je makka.
- Dalej pridame hrach a garam masala. Premiesame.
- Pridame ryzu a zalejeme vodou tak, aby jej bolo asi 1 cm nad ryzou. Osolime, premiesame a vodu privedieme do varu.
- Ked sa voda zacne varit, ohen zmiernime a hrniec zakryjeme. Pulao varime, kym sa voda nevydusi prec, asi 15 minut.
- Kym sa pulao vari v druhej hlbokej panvici zohrejeme trosku oleja. Len tolko, aby pokryl dno panvice. Paneer nakrajame na kocky a vysusime dobre papierovou kuchynskou utierkou. Ked je olej horuci, kocky paneeru do hrnca vlozime a na silnom ohni rychlo oprazime do hneda. Odlozime si ho bokom do dalsieho pouzitia.
- Ked je pulao hotove (voda z ryze vyparena), hrniec z ohna odstavime a vmiesame vysmazeny paneer.
|