Pulao s panírom a hráškom (fotorecept)

Autor receptu: methi

Suroviny

Postup

  1. Ryzu si na pol hodiny namocime vo vode. Potom preplachneme cistou vodou a scedime.
  2. V hlbsom hrnci zohrejeme ghee, ohen zmiernime. Pridame bobkovy list, klinceky a nakrajany cesnak (tu mozete pridat aj nadrobno nakrajanu 1 zelenu chilli papricku, ja som nedala kvoli detom). Pol minutky poprazime, len aby cesnak uvolnil vonu.
  3. Pridame nadrobno nakrajanu cibulu a prazime, kym nie je priesvitna.
  4. Pridame nadrobno nakrajanu paradajku a poprazime, kym nie je makka.
  5. Dalej pridame hrach a garam masala. Premiesame.
  6. Pridame ryzu a zalejeme vodou tak, aby jej bolo asi 1 cm nad ryzou. Osolime, premiesame a vodu privedieme do varu.
  7. Ked sa voda zacne varit, ohen zmiernime a hrniec zakryjeme. Pulao varime, kym sa voda nevydusi prec, asi 15 minut.
  8. Kym sa pulao vari v druhej hlbokej panvici zohrejeme trosku oleja. Len tolko, aby pokryl dno panvice. Paneer nakrajame na kocky a vysusime dobre papierovou kuchynskou utierkou. Ked je olej horuci, kocky paneeru do hrnca vlozime a na silnom ohni rychlo oprazime do hneda. Odlozime si ho bokom do dalsieho pouzitia.
  9. Ked je pulao hotove (voda z ryze vyparena), hrniec z ohna odstavime a vmiesame vysmazeny paneer.