Foto: katkaszaboova
V časopise Knihovnička recepty som našla 2 recepty, ktoré som spojila a vzniklo toto.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Kysnuté cesto: | |
400 g |
|
20 g |
|
50 g |
|
štipka |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
200 ml |
|
Pudingová plnka: | |
1 bal. |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
300 ml |
|
180 ml |
|
70 g |
|
150 g |
|
800 g |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si vypracujeme kysnuté cesto: v malej miske z droždia, cukru (pri ingredienciách som zabudla - dávam 1/2 KL kryštálového cukru na dno misky) a mlieka urobíme kvások. Múku zmiešame s práškovým cukrom a štipkou soli, pridáme kvások, vajce, olej a postupne prilievame mlieko. Vznikne vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť pod utierkou (asi na pol hodiny).
-
2
Slivky odkôstkujeme a pokrájame na štvrťky, zasypeme cukrom a škoricou, zamiešame.
-
3
Urobíme si plnku v 2 krokoch. 1. krok: v 50 ml mlieka rozšľaháme vajcia, múku a pudingový prášok na hladký krém.
-
4
2. krok: v hrnci zmiešame 250 ml mlieka so smotanou, cukrom a maslom a privedieme do varu.
-
5
Potom vajíčkovo-pudingovú masu vlejeme do mlieka a uvaríme hustý puding. Mne sa podaril taký dosť hrudkovitý, asi som nebola dosť šikovná a nemiešala dostatočne rýchlo. (A dodávam, že podľa mňa stačilo uvariť "obyčajný" puding, výsledok by bol porovnateľný)
-
6
Vykysnuté cesto rozvaľkáme, preložíme na suchý plech, boky trošku vytiahneme, poukladáme naň slivky a potrieme krémom. Vo vyhriatej rúre pečieme cca. 30 min. na 180C.
-
7
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu