Pudingový slivkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: katkaszaboova

V časopise Knihovnička recepty som našla 2 recepty, ktoré som spojila a vzniklo toto.

40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín si vypracujeme kysnuté cesto: v malej miske z droždia, cukru (pri ingredienciách som zabudla - dávam 1/2 KL kryštálového cukru na dno misky) a mlieka urobíme kvások. Múku zmiešame s práškovým cukrom a štipkou soli, pridáme kvások, vajce, olej a postupne prilievame mlieko. Vznikne vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť pod utierkou (asi na pol hodiny).
  2. Slivky odkôstkujeme a pokrájame na štvrťky, zasypeme cukrom a škoricou, zamiešame.
  3. Urobíme si plnku v 2 krokoch. 1. krok: v 50 ml mlieka rozšľaháme vajcia, múku a pudingový prášok na hladký krém.
  4. 2. krok: v hrnci zmiešame 250 ml mlieka so smotanou, cukrom a maslom a privedieme do varu.
  5. Potom vajíčkovo-pudingovú masu vlejeme do mlieka a uvaríme hustý puding. Mne sa podaril taký dosť hrudkovitý, asi som nebola dosť šikovná a nemiešala dostatočne rýchlo. (A dodávam, že podľa mňa stačilo uvariť "obyčajný" puding, výsledok by bol porovnateľný)
  6. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, preložíme na suchý plech, boky trošku vytiahneme, poukladáme naň slivky a potrieme krémom. Vo vyhriatej rúre pečieme cca. 30 min. na 180C.
  7. Dobrú chuť!