Foto: stacy77777
Tento recept je viac-menej experiment s kysnutým cestom,ale chuťovo dobrý.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 gr |
|
3 lyžice |
|
0,5 lyžičky |
|
1 ks |
|
125 gr alebo Hera |
|
1 ks celé |
|
40 gr čerstvé |
|
0,4 l vlažné |
|
PLNKA: | |
0,5 l |
|
3 lyžice |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks (na potieranie) |
|
2 lyžičky vlažná |
|
Postup
-
1
Z kvasníc,trošky cukru a mlieka si urobíme kvások,vykysnutý pridáme do vopred pripravených ostatných ingrediencií.Zamiesime cesto. Pokiaľ nám bude kysnúť si uvaríme hustý puding.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozkrájame na obdĺžniky cca 5x15cm. Plníme vychladeným pudingom a spojíme po dĺžke,aby nám vznikli úzke dlhé valčeky.
- 3
Po 2 valčeky spletieme do vrkoča a zvinieme do tvaru venčeka. Potrieme rozšľahaným žĺtkom s vodou.
- 4
Pečieme postupne,v rúre necháme pokysnúť na 50stupňoch cca 5minút,pridáme teplotu na 120stupňov na ďalších 15minút a potom dopečieme do zlatista na 170stupňoch.Vychladené chuťou pripomínajú dukátové buchtičky a sú vďačnou zmenou pre deti ako školská desiata. Prajem dobrú chuť!
- 2
Diskusia k receptu