Pudingové venčeky

Autor receptu: stacy77777

Tento recept je viac-menej experiment s kysnutým cestom,ale chuťovo dobrý.

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z kvasníc,trošky cukru a mlieka si urobíme kvások,vykysnutý pridáme do vopred pripravených ostatných ingrediencií.Zamiesime cesto. Pokiaľ nám bude kysnúť si uvaríme hustý puding.
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozkrájame na obdĺžniky cca 5x15cm. Plníme vychladeným pudingom a spojíme po dĺžke,aby nám vznikli úzke dlhé valčeky.
  3. Po 2 valčeky spletieme do vrkoča a zvinieme do tvaru venčeka. Potrieme rozšľahaným žĺtkom s vodou.
  4. Pečieme postupne,v rúre necháme pokysnúť na 50stupňoch cca 5minút,pridáme teplotu na 120stupňov na ďalších 15minút a potom dopečieme do zlatista na 170stupňoch.Vychladené chuťou pripomínajú dukátové buchtičky a sú vďačnou zmenou pre deti ako školská desiata. Prajem dobrú chuť!