Foto: aszabka
Už dávno som si ho vybrala na vyskúšanie z mmb..toť je, chutný, mäkký, akurát sladký..
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmiešame sypké suroviny, pridáme masť, vajce a mlieko, vymiesime cesto a necháme ho chvíľu odpočívať. Rozdelíme na 4 ks a každý vyvaľkáme na veľkosť opaku plechu. Je mäkké, takže ho môžeme dovaľkať i na plechu do požadovanej veľkosti. Plech netreba vymastiť, ani podsýpať múkou. Bola som milo prekvapená, ako dobre to ide. Cestá upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov okolo 5-10 minút, treba to sledovať, pláty majú ostať biele. Mimochodom, ten pach po salajke som si nevedela predstaviť, konečne sa mi rozšírili obzory..hrôza, takže pri otváraní rúry zadržte dych..
- 2
Kým sa pláty pečú, uvaríme si "puding". Všetko na plnku, okrem hrubej múky(to je tá krupica), dáme zovrieť. Potom uvaríme opatrným sypaním múky do horúcej zmesi pomerne hustú kašu. Mne zhrčkavela, tak som hrčky pri natieraní plátov musela povyberať.
- 3
Puding nalejeme rovnomerne na všetky 4 pláty, mne nestačil, dávala som ho hojne, takže vrchný plát ostal "hore bez". Nabudúce o pol dávky viac, som si zapísala. Na polevu si uvaríme svoju obľúbenú a polejeme ňou koláč. Je naozaj výborný..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja varím pudingy..ba aj krupičnú kašu tak-že všetko naraz zmiešam so studeným mliekom-a za stáleho-alebo častého..či občasného..miešania uvarím..nikdy nie sú hrčky..aj tu by to tak išlo..:-)
dakujem.
lailuska, u nás nazývame hrubú múku krupicou, ale teda opravím to, aby nedošlo k nedorozumeniam..