Pudingoš

aszabka - bez fotkyaszabka, 6. septembra 2013
Pudingoš
Foto: aszabka

Už dávno som si ho vybrala na vyskúšanie z mmb..toť je, chutný, mäkký, akurát sladký..

45 minút
príprava
5-10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
100 g
20 g
200 ml
1 ks
100 g
Plnka:
1 l
50 g
300 g
6 PL




Postup

  1. 1

    Zmiešame sypké suroviny, pridáme masť, vajce a mlieko, vymiesime cesto a necháme ho chvíľu odpočívať. Rozdelíme na 4 ks a každý vyvaľkáme na veľkosť opaku plechu. Je mäkké, takže ho môžeme dovaľkať i na plechu do požadovanej veľkosti. Plech netreba vymastiť, ani podsýpať múkou. Bola som milo prekvapená, ako dobre to ide. Cestá upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov okolo 5-10 minút, treba to sledovať, pláty majú ostať biele. Mimochodom, ten pach po salajke som si nevedela predstaviť, konečne sa mi rozšírili obzory..hrôza, takže pri otváraní rúry zadržte dych..

  2. 2

    Kým sa pláty pečú, uvaríme si "puding". Všetko na plnku, okrem hrubej múky(to je tá krupica), dáme zovrieť. Potom uvaríme opatrným sypaním múky do horúcej zmesi pomerne hustú kašu. Mne zhrčkavela, tak som hrčky pri natieraní plátov musela povyberať.

  3. 3

    Puding nalejeme rovnomerne na všetky 4 pláty, mne nestačil, dávala som ho hojne, takže vrchný plát ostal "hore bez". Nabudúce o pol dávky viac, som si zapísala. Na polevu si uvaríme svoju obľúbenú a polejeme ňou koláč. Je naozaj výborný..

Diskusia k receptu

radost
rada by som kúsok mala-potrošičke ochutnala...:-)
ja varím pudingy..ba aj krupičnú kašu tak-že všetko naraz zmiešam so studeným mliekom-a za stáleho-alebo častého..či občasného..miešania uvarím..nikdy nie sú hrčky..aj tu by to tak išlo..:-)
izabella929
je to vynikajúci zákusok...už som ho piekla niekoľko krát..veľmi chutný.-))
monnikka
paráda, ukladám, ...............ja keď som prvýkrát použila salajku a zacítila ten pach,tak som myslela, že je to dáka otrava a že budem musieť koláč vyhodiť:)
hubata
Na zhrčkavený puding stačí tyčový mixér a netreba nič vyhadzovať ..... Vyzerá dobre tento koláčik, tá bravčová masť asi urobí ho krehkým a ak sa nespapá, tak aj trvanlivým, čo u nás nehrozí..... Ukladám, vďaka za recept a pekný popis receptu.
dorisa
koláčik sa mi páči..ukladám recept, ďakujem
margaretka28
Aj mne sa páči, len sa chcem opýtať, či naozaj ide do plnky 300 g cukru, lebo sa mi to zdá strašne veľa ?
aszabka
Áno, margaretka28, do tej plnky naozaj ide 300 g cukru, ono sa to stratí v takom veľkom koláči, je ho za veľký plech..no ak sa ti to zdá veľa, uber, je to na tebe..ja som piekla pre rodinu, a tá tvrdí, že ak sladké, tak sladké :)
havino
pekný koláč, chutne vyzerá, uložím, tiež dám menej cukru
pusta
koláč sa mi veľmi páči, spravila by som ho veľmi rada. len mi prezrad, čo je to salajka a kde sa dá kúpiť. ev. pod akým názvom a kde ju predávajú.
dakujem.
lailuska
v BODE 2 PíšEš O KRUPICI, ALE KDE SA NACHáDZA V ROZPISE? (všETKO OKREM krupice ...) Zákusok si mi pripomenula, kedysi dávno ho piekla mamička a volali sme ho Horthyho koláč.Vďaka za pripomenutie, len čo tá krupica?
betka11
@pusta salajku dostaneš kúpiť v kauflande a možno aj iných supermarketoch,potravinách a hladaj medzi prípravkami na pečenie - pdp,sóda bikarbóna,atď.
aszabka
Pusta, amónium, salajka, jelenia soľ..ani ja som sa s tým predtým nestretla..používa sa namiesto pdp..predávajú ju i v Jednote, skús tam..
lailuska, u nás nazývame hrubú múku krupicou, ale teda opravím to, aby nedošlo k nedorozumeniam..
jana321
chcem sa opýtať -do krému sa nedáva žiadne maslo? ďakujem
aszabka
nie, jana321, nedáva, preto je to pudingoš :) ale pokojne ho tam pridaj, ak chceš maslovú plnku..