Pudingoš

Autor receptu: aszabka

Už dávno som si ho vybrala na vyskúšanie z mmb..toť je, chutný, mäkký, akurát sladký..

45 minút
príprava
5-10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmiešame sypké suroviny, pridáme masť, vajce a mlieko, vymiesime cesto a necháme ho chvíľu odpočívať. Rozdelíme na 4 ks a každý vyvaľkáme na veľkosť opaku plechu. Je mäkké, takže ho môžeme dovaľkať i na plechu do požadovanej veľkosti. Plech netreba vymastiť, ani podsýpať múkou. Bola som milo prekvapená, ako dobre to ide. Cestá upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov okolo 5-10 minút, treba to sledovať, pláty majú ostať biele. Mimochodom, ten pach po salajke som si nevedela predstaviť, konečne sa mi rozšírili obzory..hrôza, takže pri otváraní rúry zadržte dych..
  2. Kým sa pláty pečú, uvaríme si "puding". Všetko na plnku, okrem hrubej múky(to je tá krupica), dáme zovrieť. Potom uvaríme opatrným sypaním múky do horúcej zmesi pomerne hustú kašu. Mne zhrčkavela, tak som hrčky pri natieraní plátov musela povyberať.
  3. Puding nalejeme rovnomerne na všetky 4 pláty, mne nestačil, dávala som ho hojne, takže vrchný plát ostal "hore bez". Nabudúce o pol dávky viac, som si zapísala. Na polevu si uvaríme svoju obľúbenú a polejeme ňou koláč. Je naozaj výborný..