Pudingáč s chuťou Filipín

Autor receptu: sojka202

S chuťou Filipín preto, pretože som použila do receptu kokosový olej, ktorý odtiaľ pochádza, vraj :-)

100 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. So všetkých surovín na cesto som si vypracovala cesto a nechala som ho vykysnúť. Kvások som si dopredu nepripravila, aj bez toho mi pekne vykyslo. Takto som to skúšala 1.krát a už inak ani kysnuté cesto robiť nebudem. Aby mi cesto rýchlejšie vykyslo, dala som ho kysnúť do rúry, ktorú som len jemne na chvíľočku predhriala. Celá doba pečenia s prípravou a kysnutím mi netrvala ani 2 hodinky. Recept som robila z polovičnej dávky, pôvodný recept je z 900 g múky.
  2. Plnku som si pripravila tak, že z pud. prášku, cukru a mlieka som si uvarila puding, do ktorého som ešte za tepla vmiešala kokosový olej, aby sa rozpustil, pridala som rozpustenú čokoládu a arašidovú nátierku, všetko som dobre zamiešala.
  3. Vykysnuté cesto som rozdelila na 4 časti, každú časť som vyvaľkala a potrela plnkou a skrútila do valčeka. Dva valčeky som medzi sebou zatočila, takže mi vyšli 2 koláče. Potrela som ich zvrchu žĺtkom zmiešaným s trochou vody a koláče sa mohli piecť. Piekla som ich pri 200°C, ale zabudla som sledovať čas, takže neviem ako dlho, bolo to okolo pol hodinky. A tu sú moje výtvory.