Pucce (fotorecept)
Autor receptu: zuzkabluzka
Pucce - čítaj puče - tieto ochutené pagáče či žemle pochádzajú z južného Talianska, presnejšie z regiónu Puglia(Apulia) v opätku čižmy. Jednoduché starodávne chlebíky, ktoré si roľníci nosili na pole, nebolo ich treba ničím plniť, lebo sa už pečú s cibuľkami, paradajkami, olivami...táto trojkombinácia je u nás top, aj keď som už vyskúšala hríby, prosciutto crudo, artičoky... ani naše letné grilovačky sa už bez puččí nezaobídu ;)
200 porcií |
100 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Obe muky zmiesame, pridame cukor, kvasnice, sol a zamiesime teplou vodou, pridame med a olivovy olej a dobre premiesime.
- Cesto dame na hodinu, hodinu a pol na teple miesto odpocivat, aby pekne narastlo.
- Medzitym si nakrajame jarne cibulky, cherry paradajky prekrojim na polovicu(ak su male, mozem nechat aj cele), olivy na kusky, dam na panvicu a vsetko spolu zohrejem asi 10 minut. Necham trochu vychladnut.
- Zeleninovu zmes teraz pridam do vykysnuteho cesta a dobre vsetko premiesim.
- Cesto je dost riedke, preto ho na plech s papierom davam pomocou lyzice, na kazdu pucciu som dala asi po dve lyzice cesta.
- Pecieme asi 15 minut na 200°.
- A uz sa len mozme pučit puččami... :D