Pucce (fotorecept)

Autor receptu: zuzkabluzka

Pucce - čítaj puče - tieto ochutené pagáče či žemle pochádzajú z južného Talianska, presnejšie z regiónu Puglia(Apulia) v opätku čižmy. Jednoduché starodávne chlebíky, ktoré si roľníci nosili na pole, nebolo ich treba ničím plniť, lebo sa už pečú s cibuľkami, paradajkami, olivami...táto trojkombinácia je u nás top, aj keď som už vyskúšala hríby, prosciutto crudo, artičoky... ani naše letné grilovačky sa už bez puččí nezaobídu ;)

200
porcií
100 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Obe muky zmiesame, pridame cukor, kvasnice, sol a zamiesime teplou vodou, pridame med a olivovy olej a dobre premiesime.
  2. Cesto dame na hodinu, hodinu a pol na teple miesto odpocivat, aby pekne narastlo.
  3. Medzitym si nakrajame jarne cibulky, cherry paradajky prekrojim na polovicu(ak su male, mozem nechat aj cele), olivy na kusky, dam na panvicu a vsetko spolu zohrejem asi 10 minut. Necham trochu vychladnut.
  4. Zeleninovu zmes teraz pridam do vykysnuteho cesta a dobre vsetko premiesim.
  5. Cesto je dost riedke, preto ho na plech s papierom davam pomocou lyzice, na kazdu pucciu som dala asi po dve lyzice cesta.
  6. Pecieme asi 15 minut na 200°.
  7. A uz sa len mozme pučit puččami... :D