Pstruh v čili košeli

Autor receptu: rybarkuchar

V sobotu sme čakali návštevu a zistil som, že nemáme nič čo by sa dalo podávať k vínu – len tak pre povzbudenie chute. Mal som nejaké pstruhy a málo času – tu je výsledok.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pstruhy ( pokojne akákoľvek iná ryba ) ponoríme na 7 až 10 min. do vriacej osolenej vody s 2 až 3 čili papričkami. Rybu vyberieme vykostíme a zbavíme kože, osušíme. Dostaneme menšie kúsky, ktoré obalíme v cestíčku a vypražíme na oleji - rýclo, ryba je už hotová ide len o opraženie cestíčka. Necháme odkvapkať, vychladnúť a je to. Je kopu receptov typu "ryba v cestíčku" väčšinou ako hlavné jedlá, toto je bleskovka.
  2. Cestíčko si pripravíme podobne ako palacinkové – hladká múka, vajce, mlieko soľ, pridáme červenú papriku, nadrobno posekané čili, petržlenovú vňať prípadne iné bylinky.