Nepečený tvarohový koláč

Pšenovo-tvarohový koláč (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Nie je koláč ako koláč. Tento recept som našla pred rokmi v knihe Fit recepty a zaujal ma svojou nevšednosťou.* A keďže pšeno mám doma stále, bolo rozhodnuté. A neostalo len pri skúške receptu, ujal sa u nás nielen ako koláč, ale aj ako sladká večera.:)

12
porcií
40 (+ státie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V 3 lyžiciach vody namočíme na 20 minút želatínu. Potom ju na slabučkom ohni rozpustíme. Teplota nesmie prekročiť cca 60 °C.
  2. Pšeno varíme v mlieku na slabom plameni domäkka.
  3. Odstavíme a hneď vmiešame med a rozpustenú želatínu.
  4. Dobre premiešame s tvarohom.
  5. Vmiešame kokos a škoricu.
  6. Nakoniec premiešame s nadrobno nakrájaným ovocím. Hodia sa mäkšie druhy ovocia - marhule, broskyne, slivky... Drobné ovocie použijeme bez krájania.
  7. Do tortovej formy dáme fóliu alebo alobal a zmes do nej zarovnáme.
  8. Dáme do chladničky aspoň na 12 hodín. Potom vyberieme z formy, posypeme škoricou alebo kakaom a môžeme nakrájať.