Nepečený tvarohový koláč
Pšenovo-tvarohový koláč (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Nie je koláč ako koláč. Tento recept som našla pred rokmi v knihe Fit recepty a zaujal ma svojou nevšednosťou.* A keďže pšeno mám doma stále, bolo rozhodnuté. A neostalo len pri skúške receptu, ujal sa u nás nielen ako koláč, ale aj ako sladká večera.:)
12 porcií |
40 (+ státie) minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V 3 lyžiciach vody namočíme na 20 minút želatínu. Potom ju na slabučkom ohni rozpustíme. Teplota nesmie prekročiť cca 60 °C.
- Pšeno varíme v mlieku na slabom plameni domäkka.
- Odstavíme a hneď vmiešame med a rozpustenú želatínu.
- Dobre premiešame s tvarohom.
- Vmiešame kokos a škoricu.
- Nakoniec premiešame s nadrobno nakrájaným ovocím. Hodia sa mäkšie druhy ovocia - marhule, broskyne, slivky... Drobné ovocie použijeme bez krájania.
- Do tortovej formy dáme fóliu alebo alobal a zmes do nej zarovnáme.
- Dáme do chladničky aspoň na 12 hodín.
Potom vyberieme z formy, posypeme škoricou alebo kakaom a môžeme nakrájať.