Pšenová kaša s ovocím

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Pšeno je prirodzene bezlepkové a veľmi ľahko stráviteľné. Svojou nutričnou hodnotou sa vyrovná ovseným vločkám. Odporúča sa pri málokrvnosti, rekonvalescencii a na detoxikáciu organizmu. Je chutné ako samostatná príloha, nákyp či kaša, no môže sa použiť ako závarka do polievky.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Lagris pšeno sparíme - vysypeme do hrnca a trikrát prepláchneme horúcou vodou. Takto pripravené pšeno zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme, dokým pšeno nezmäkne.
  2. Podľa chuti pšeno osladíme medom a ochutíme mletou škoricou.
  3. Višne spolu s cukrom varíme na panvici, dokým zmes nezačne hustnúť.
  4. Zmes rozdelíme do štyroch hlbokých pohárov, polejeme vzniknutou omáčkou, ozdobíme plátkami opražených mandlí a podávame.