Pšenová kaša s ovocím
Autor receptu: podravka
Komerčný recept
Pšeno je prirodzene bezlepkové a veľmi ľahko stráviteľné. Svojou nutričnou hodnotou
sa vyrovná ovseným
vločkám. Odporúča sa pri málokrvnosti, rekonvalescencii a na detoxikáciu organizmu. Je
chutné ako samostatná
príloha, nákyp či kaša, no môže sa použiť ako závarka do polievky.
Postup
- Lagris pšeno sparíme - vysypeme do hrnca a trikrát prepláchneme horúcou vodou. Takto pripravené pšeno zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme, dokým pšeno nezmäkne.
- Podľa chuti pšeno osladíme medom a ochutíme mletou škoricou.
- Višne spolu s cukrom varíme na panvici, dokým zmes nezačne hustnúť.
- Zmes rozdelíme do štyroch hlbokých pohárov, polejeme vzniknutou omáčkou, ozdobíme plátkami opražených mandlí a podávame.