Pšeničný chlieb
Pšeničný chlieb
Autor receptu: moznodobremoznozle
Jednoduchy domaci chlieb
5 porcií |
120 minút príprava |
50-60 minút na 200 °C |
Postup
- Do múky urobíme jamku. Vsypeme sušené droždie a
zalejeme vlažnou vodou. Necháme pracovať 1 hodinu.
Potom vymiešame cesto. Podľa potreby pridáme muku alebo vodu.
Necháme kysnúť hodinu a pol.
- Predohrejeme rúru na 200 °C. Vytvarujeme si chlieb.
Do pekáča dáme papier na pečenie, naň položíme chlieb, ktorý
môžeme ozdobiť ľubovoľne. Zakrytý chlieb vložíme do rúry a pečieme 30 minút. Potom odokryjeme a pečieme ešte cca 20 minút do zlatista.
- Upečený chlieb položíme na mriežkovú podložku.