Pšeničný chlieb

Pšeničný chlieb

Autor receptu: moznodobremoznozle

Jednoduchy domaci chlieb

5
porcií
120 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do múky urobíme jamku. Vsypeme sušené droždie a zalejeme vlažnou vodou. Necháme pracovať 1 hodinu. Potom vymiešame cesto. Podľa potreby pridáme muku alebo vodu. Necháme kysnúť hodinu a pol.
  2. Predohrejeme rúru na 200 °C. Vytvarujeme si chlieb. Do pekáča dáme papier na pečenie, naň položíme chlieb, ktorý môžeme ozdobiť ľubovoľne. Zakrytý chlieb vložíme do rúry a pečieme 30 minút. Potom odokryjeme a pečieme ešte cca 20 minút do zlatista.
  3. Upečený chlieb položíme na mriežkovú podložku.