Profiterolky s lieskovcovým krémom
Goran Hasanič
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 20. mája 2014
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 20. mája 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
35 minút
na 195 °C
na 195 °C
Suroviny
Profiterolky: | |
50 g |
|
50 g |
|
40 g |
|
60 g |
|
2 ks |
|
Lieskovcový krém: | |
150 ml |
|
75 g |
|
2 ks |
|
75 g |
|
120 g |
|
20 g |
|
1 g |
|
125 g |
|
Na polevu: | |
100 ml |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Profiterolky: Dáme zovrieť vodu, mlieko, soľ a olivový olej. Pridáme preosiatu múku a na slabom plameni za stáleho miešania varíme. Cesto necháme vychladnúť na 45 °C, dáme do mixéra a pridáme postupne vajíčka a 20 – 30 sekúnd mixujeme. Cesto musí byť mäkké a nadýchané. Hneď vytvarujeme pro terolky a dáme piecť na 195 °C asi 35 minút.
- 2
Lieskovcový krém: V mixéri rozdrvíme lieskovce s cukrom, kým nevznikne pasta. Potom pridáme mlieko. Zmes s pridaním šľahačky privedieme do varu a precedíme. Žĺtky, soľ a kukuričný škrob vymiešame a pridáme teplú lieskovcovú zmes. Spolu dáme prehriať na 82 °C a necháme vychladnúť. Do vychladeného krému pridáme šľahačku.
- 3
Hotovým krémom plníme pro terolky, ktoré na záver polejeme čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj pár fínt z tohto receptu varecha.pravda.sk/recepty/profiterolky/16431-recept.html...
ostatným, ktorým je vsjo jasno :-) bude tento koment zrejme zbytočný