Prírodné kuracie prsia s kapustou

Autor receptu: redakcia

35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dve cibule očistíme, nakrájame nadrobno, opražíme na oleji a pri miernej teplote dusíme 10 minút. Mäso nakrájame na menšie plátky a osolíme.
  2. Múku rozmiešame s paprikou, obalíme v nej mäso a vložíme do udusenej cibule. Opražíme z oboch strán, okoreníme, posypeme rascou a prikryté dusíme vo vlastnej šťave 20 minút. Počas dusenia mäso obraciame. Podávame s dusenou kapustou.
  3. Kapustu pripravíme tak, že ju nakrájame na rezance. Dve cibule nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, osolíme, okoreníme, posypeme rascou, cukrom a dusíme do hneda. Zalejeme octom, pridáme kapustu, znova mierne posolíme, poprášime múkou a 5 minút za stáleho miešania dusíme.
  4. Potom zalejeme vývarom, premiešame, prikryjeme a pri miernej teplote dusíme domäkka. Počas dusenia premiešame, na konci dochutíme soľou a octom.