Pretláčané zemiaky ako ich robím ja (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Takto upravené zemiaky podávam ako prílohu k akémukoľvek pečenému či vysmážanému mäsu, nielen k bravčovému, ale aj k hydinovému, jahňaciemu, k vnútornostiam a ku gulášom. Bežne ich robím tak, že uvarené zemiaky pretlačím a pridám k nim na tuku orestovanú cibuľku s rascou, ale aj posekanú petržlenovú vňať a omastím ich tukom, na ktorom sa mäsko pieklo. Je to jednoduchá, rýchla a chutná príloha.
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút na 100 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme, pokrájame na malé a tenké plátky. Dáme variť do osolenej vody do mäkka, čo trvá asi 15-20 minút. Uvarené zemiaky scedíme a dáme ich do hrnca.
- Očistenú cibuľu pokrájame na malé kocky.
- V pekáčiku rozpustíme bravčovú masť, na ktorej orestujeme cibuľku s rascou.
- Horúce zemiaky pretlačíme na hrubo pretláčadlom na zemiaky.
- Omastíme bravčovou masťou, na ktorej sme orestovali cibuľku s rascou a premiešame.
- Môžeme natlačiť do rôznych formičiek, ktoré vyklopíme na tanier, kde už máme aj hotové jedlo z mäska.