Prekladané humenské zemiaky

alique - fotkaalique, 10. mája 2013
Prekladané humenské zemiaky
Foto: alique
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

0,5 kg
250 g
2 ks
1 ks
15 ks




Postup

  1. 1

    Dáme variť asi 15 ks stredných zemiakov v šupke. Vychladnuté som ošúpať a pokrájať na kolieska.

  2. 2

    Medzitým nakrájať mäso na malé kocky, okoreniť a sprudka opiecť na masle, podliať a nechať dusiť do mäkka.

  3. 3

    Polovicu zemiakov som rozložiť do maslom vymastenej zapekacej nádoby, osoliť, posypať mletou rascou, čerstvou vňaťou a ml. červenou paprikou. Cibuľu speniť na masle, rozložiť na prvú vrstvu zemiakov spolu s uduseným mäskom a aj troškou šťavy z mäsa, prikryť druhou polovicou zemiakov, okoreniť zasa podľa chuti. No a na koniec vrch vyliať smotanu zmiešanú s vajcami. Zapekať cca 25 minút na 180 stupňov.

Diskusia k receptu