Prekladané humenské zemiaky

Autor receptu: alique

60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Dáme variť asi 15 ks stredných zemiakov v šupke. Vychladnuté som ošúpať a pokrájať na kolieska.
  2. Medzitým nakrájať mäso na malé kocky, okoreniť a sprudka opiecť na masle, podliať a nechať dusiť do mäkka.
  3. Polovicu zemiakov som rozložiť do maslom vymastenej zapekacej nádoby, osoliť, posypať mletou rascou, čerstvou vňaťou a ml. červenou paprikou. Cibuľu speniť na masle, rozložiť na prvú vrstvu zemiakov spolu s uduseným mäskom a aj troškou šťavy z mäsa, prikryť druhou polovicou zemiakov, okoreniť zasa podľa chuti. No a na koniec vrch vyliať smotanu zmiešanú s vajcami. Zapekať cca 25 minút na 180 stupňov.