Prekladané fazuľové struky

Autor receptu: abend

Recept pochádza z obdobia keď ešte v Bratislave vychádzali noviny Večerník. Recept tam bol uvedený ako večera s Večerníkom. Vyskúšala som, v našej rodine je obľúbený.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Fazuľové struky očistíme a uvaríme v slanej vode do mäkka. Mäso zomelieme,osolíme, na oleji alebo masti osmažíme na cibuľke, zalejeme smotanou a udusíme do mäkka.
  2. Jenskú misu, alebo iný pekáč vymažeme masťou, alebo olejom a posypeme strúhankou. Na dno misy položíme polovicu fazuľových strukov, na to rozložíme udusené mäso a napokon druhú polovicu fazuľových strukov.
  3. Tri celé vajíčka dobre rozmiešame s troškou múky, pridáme soľ a mlieko, ešte dobre vymiešame a vylejeme na fazuľové struky. Upečieme v rúre do červena. Ako príloha sú vhodné dusené nové zemiaky s petržlenovou vňaťou.