Predvianočné kuriatko (fotorecept)

Autor receptu: bublika

Mala som chuť na nedeľný obed už v sobotu tak som sa trošku pohrala :))

6O minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuriatko si naporcujeme a uložíme na pekáč (ja som spravila malé zárezy aby bolo rýchlejšie hotové), na každý kúsok položíme trochu masla a potrieme roztlačeným cesnakom. poprášime kari korením. navrch dáme cibuľku pokrájanú na polokolieska, kôru z jedného pomaranča (môžeme pridať aj z pol citróna a kúsok čerstvého zázvoru na prúžky ak to chcete mať pikantnejšie), podlejeme vývarom a šupneme zakryté do trúby na cca 15-20 minút. Medzitým si namočíme hrozienka (do vody, rumu, vína ako kto chce).
  2. Po odkrytí pridáme navrch tie hrozienka, pokropíme pár kvapkami chilli omáčky(alebo nasekáme čerstvú), polejeme trochou sojovej omáčky a šupneme to naspäť. Priebežne polievame výpekom až kým nie je kuriatko zlatavé a koža nezečne chrumkavieť. je dobré robiť kuriatko poamlšie aby poriadne nasiaklo všetky chute.
  3. asi 10 minút pred dopečením dáme navrch každého kúsku plátok pomaranča (ja som ešte zo zbytku vyžmýkala štavu) a dáme naspäť.
  4. Ja som ešte následne zliala šťavu, pridala asi lyžicu rumu a nechala zredukovať na polovičku. Potom som ju prepasírovala a poliala ňou mäsko.
  5. Podávala som to s ryžou, v ktorej bolo okrem opraženej cibuľky pár klinčekov a zbytok namočených hrozienok. Dobrú chuť :)