Pražená kantonská ryža

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu opláchneme pod tečúcou vodou a varíme 20 minút vo vriacej vode. Hotovú scedíme a odložíme. Šunku nakrájame na malé kocky alebo tenké rezančeky. Uhorku umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na drobné kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Huby namočíme do horúcej vody.
  2. Do veľkej panvice alebo woku dáme menšie množstvo oleja, rozohrejeme a postupne pridávame nakrájanú cibuľku, huby nakrájané na rezančeky, uhorku zbavenú semien a nakrájanú na drobné kocky, najemno nakrájanú šunku a hrášok. Zhrnieme na okraj a do panvice rozklepneme vajíčko a upečieme ako omeletu.
  3. Vidličkou alebo vareškou natrháme na kúsky. Prisypeme uvarenú ryžu a opražíme. Dochutíme vínom, soľou, korením a prípadne kvapkou sójovej omáčky. Podávame horúce na veľkej mise.
  4. Náš tip: Omeletu si môžeme pripraviť aj extra tak, že vajíčka rozšľaháme s troškou sójovej omáčky. Pridáme polovicu cibuľky a dobre rozmiešame. Z tejto hmoty upečieme na malom množstve oleja tenkú omeletu z oboch strán. Nakrájame na tenké prúžky.