Pravé talianske tiramisu

Autor receptu: zuzana105

Toto tiramisu je naozaj skvelé.Vyskúšala som veľa druhov tiramisu,ale toto je z nich nalepšie ! Určite vyskúšajte a sami budete ohúrení. :)

10
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Mixérom vyšľaháme žĺtky spolu s práškovým cukrom do peny. V druhej miske si vyšľaháme šľahačku alebo ak ju nemáme,môžeme použiť aj bielky.Do vyšľahaných žĺtkov pridáme mascarpone a jemne zašľaháme.
  2. Do tejto vyšľahanej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku a jemne zamiešame do hustého krému.
  3. Urobíme si presso a necháme na chvíľku vychladnúť. Musí byť viac teplé ako studené ! Potom si nachystáme nejaký plech alebo nádobu,do ktorej budeme ukladať piškóty. A začneme tým,že si namočíme poškóty do kávy z oboch strán a uložíme do nádoby.
  4. Namočené piškóty potrieme polovicou krému a dáme ďalšiu vrstvu piškót. A natrieme zvyškom krému.
  5. Na záver tiramisu posypeme preosiatym kakaom a dáme do chladničky stuhnúť na minimálne 3 hodiny. Dobrú chuť ! Chcela som pridať fotku aj odkrojeného kúsku tiramisu,no žiaľ mi tu nechcelo pridať fotku :(