Pistáciové pralinky
Pralinky v štýle dubajskej čokolády
Autor receptu: redakcia
15 ks porcií |
15 (+ chladenie) minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup- Rezančeky kadayif môžeme vyrobiť aj z kúpeného filo cesta, ktoré natenko nakrájame a upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 170°C asi 15 minút dozlatista. Upečené vychladnuté rezančeky jemne rozdrvíme v dlaniach.
- Čokoládu opatrne zohrejeme vo vodnom kúpeli a vytrieme ňou formu na pralinky, necháme stuhnúť v chladničke.
- Pistácie olúpeme a najemno zomelieme. Pridáme pistáciový krém, pastu tahini a všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme rezančeky a premiešame.
- Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a pralinky naplníme do dvoch tretín. Jemne zatrasieme, aby sa plnka "uložila".
- Zvyšnou roztopenou čokoládou zalejeme formu, uhladíme, dáme stuhnúť na pár minút do chladničky.
- Stuhnuté pralinky vytlačíme z formy a môžeme servírovať.
|