Pistáciové pralinky

Pralinky v štýle dubajskej čokolády

Autor receptu: redakcia

15 ks
porcií
15 (+ chladenie) minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Rezančeky kadayif môžeme vyrobiť aj z kúpeného filo cesta, ktoré natenko nakrájame a upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 170°C asi 15 minút dozlatista. Upečené vychladnuté rezančeky jemne rozdrvíme v dlaniach.
  2. Čokoládu opatrne zohrejeme vo vodnom kúpeli a vytrieme ňou formu na pralinky, necháme stuhnúť v chladničke.
  3. Pistácie olúpeme a najemno zomelieme. Pridáme pistáciový krém, pastu tahini a všetko spolu premiešame. Nakoniec pridáme rezančeky a premiešame.
  4. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a pralinky naplníme do dvoch tretín. Jemne zatrasieme, aby sa plnka "uložila".
  5. Zvyšnou roztopenou čokoládou zalejeme formu, uhladíme, dáme stuhnúť na pár minút do chladničky.
  6. Stuhnuté pralinky vytlačíme z formy a môžeme servírovať.