Potešenie rezy s jahodami (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tieto rezy môžte urobiť s akýmkoľvek ovocím,či už čerstvým,alebo zavaraným.Potešia,tak či tak,každého.

24
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Postup

  1. Bielky oddelím od žltkov a vyšľahám.Do vyšľahaných bielkou pridám cukor a šľahám do tuhá.
  2. Do vyšľahaných bielkov pridám múku a kypriaci prášok.Zamiešam zľahka,
  3. a rozotriem na plech vystlaný papierom.Upečiem.Rcp je na plech rozmerov,30x40.
  4. Z vychladnutého cesta stiahnem papier a
  5. vrchnú časť jemne ponarezujem .je to kôli tomu,aby dobré vsiaklo mlieko ,ktorím cesto polejem.
  6. Mlieko dám zovrieť s vanilkovým cukrom,
  7. ked začína vrieť,tak z neho odoberiem asi 1 dl a polejem celý korpus cesta.
  8. Medzi tým vyšľahám žltky s cukrom,
  9. múku zmiešam s pudingom,
  10. a pridám do vyšľahaných žltkov a na najnižšom stupni zašľahám do hladká.
  11. Ked mlieko vrie,tak vlejem vyšľaháne žltky a za stáleho miešania varím asi 3 min,aby sa plnka dobré uvarila.
  12. Ešte do horúceho pridám maslo a miešam,kým sa nerozpustí a nevstrebe.
  13. Polovicu plnky vylejem na korpus a na to dám jahody,
  14. a na jahody rozotriem zbytok plnky.Nechám stuhnúť.
  15. na stuhnutú plnku rozotriem vyšľahanú šľahačku a ozdobím.
  16. Dobrú chuť a potešenie s vychutnania jemného a veľmi chutného dezertíka.