Potešenie rezy s jahodami (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tieto rezy môžte urobiť s akýmkoľvek ovocím,či už čerstvým,alebo zavaraným.Potešia,tak či tak,každého.
24 porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 160 °C |
Postup
- Bielky oddelím od žltkov a vyšľahám.Do vyšľahaných bielkou pridám cukor a šľahám do tuhá.
- Do vyšľahaných bielkov pridám múku a kypriaci prášok.Zamiešam zľahka,
- a rozotriem na plech vystlaný papierom.Upečiem.Rcp je na plech rozmerov,30x40.
- Z vychladnutého cesta stiahnem papier a
- vrchnú časť jemne ponarezujem .je to kôli tomu,aby dobré vsiaklo mlieko ,ktorím cesto polejem.
- Mlieko dám zovrieť s vanilkovým cukrom,
- ked začína vrieť,tak z neho odoberiem asi 1 dl a polejem celý korpus cesta.
- Medzi tým vyšľahám žltky s cukrom,
- múku zmiešam s pudingom,
- a pridám do vyšľahaných žltkov a na najnižšom stupni zašľahám do hladká.
- Ked mlieko vrie,tak vlejem vyšľaháne žltky a za stáleho miešania varím asi 3 min,aby sa plnka dobré uvarila.
- Ešte do horúceho pridám maslo a miešam,kým sa nerozpustí a nevstrebe.
- Polovicu plnky vylejem na korpus a na to dám jahody,
- a na jahody rozotriem zbytok plnky.Nechám stuhnúť.
- na stuhnutú plnku rozotriem vyšľahanú šľahačku a ozdobím.
- Dobrú chuť a potešenie s vychutnania jemného a veľmi chutného dezertíka.