Poťahovaná pistáciová torta

Autor receptu: niks

8
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Korpus: z bielkov a cukru si vyšľaháme tuhý sneh. Čokoládu rozpustíme nad parou, odstavíme a postupne pridávame maslo a žĺtka. Nakoniec pridáme preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a úplne na koniec sneh z bielkov.Dáme upiecť.
  2. Po upečení z rúry vyberieme a rozrežeme na 3 časti.
  3. PLNKA: Z mlieka, pudingov a 2PL cukru si uvaríme hustý puding.Necháme vychladnúť.
  4. Maslo s cukrom vymiešame do hladka a postupne zašľaháme vychladnutý puding až nám vznikne hladký krém bez hrudiek.
  5. Upečené a vychladnuté korpusy potrieme rumom zriedeným s vodou. Natrieme salkom a naň dávame plnku.Takto isto urobíme aj druhý korpus.
  6. Na vrchný korpus natrieme trochu plnky,aby sme mohli dávať poťah.
  7. POŤAH: Vo vodnom kúpeli si stopíme cukríky,pridáme ceru,kys.citronóvú,vodu a čokoládu.Keď sa masa roztopí pridáme práškový cukor,aby sa spevnila. Práškového cukru dáme toľko,aby sa masa nelepila.
  8. Keď máme poťah hotový,vyvaľkáme ho a opatrne dáme na tortu.