Foto: zlota1
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkou.Pridáme múku,sódu bikarbónu a kakao.Všetko dobre premiešame a vylejeme do tortovej formy.Pečieme na 175c približne 15-20 min podľa typu rúry.Po upečení necháme úplne vychladnúť.
- 2
Pripravíme si plnku.Uvaríme hustý puding z dvoch vanil.práškov a 600ml mlieka,s 3 lyž.cukru a 2 vanilkami.Necháme úplne vychladnúť.Tvaroh,maslo práškový cukor a 2 vanilky vymiešame dohladka.Po vychladnutí primiešame puding k tvarohovej zmesi.
- 3
Vychladnutý korpus prerežeme na dve polovice,spodná aby bola trošku väčšia ako horná.Hornú polovicu odložíme bokom.Spodný korpus vydlabeme a vybratú striedku nadrobíme a odložíme bokom.Spodnú polovicu natrieme brusnicovým džemom.
- 4
Na džem naukladáme na kolieska nakrájaný banán,spotrebujeme asi 1,5ks..
- 5
Na banány natrieme prvú vrstvu plnky.
- 6
Na plnku položíme druhý korpus,ktorý potrieme plnkou a naukladáme druhú vrstvu banánov.
- 7
Banány potrieme ešte tenkou vrstvou plnky a navrch nadrobíme vydlabaný korpus ako ozdobu.Pokiaľ máte málo nadrobeného korpusu,môžte dostrúhať trochu čokolády navrch.Dáme poriadne vychladiť a podávame.Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu