Pórovo-kurací nákyp (fotorecept)

Autor receptu: sazuna

Dlhe roky som zila "vonku", kde som sa priucila par receptom. Tento je jeden z nasich oblubenych, dokonca aj moji predskolaci to miluju.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Nakrajany a oplachnuty porik si na masle osmazime do sklovita. Pridame cesnak a poprazime este minutku - dve, kym nezacne vonat. Potom to poprasime mukou a zamiesame. Pomalicky podlievame vyvarom alebo vodou, kym sa nam nevytvori redsia kasa. Tekutinu pridavame po naberackach a zakazdym dobre rozmiesame, aby sa nam nevytvorili hrudky.
  2. Osolime a okorenime, pripadne mozte pridat bylinky alebo hriby podla vlastnej chuti a podlejeme smotanou.
  3. Nasledne pridame na kocky nakrajane kura. Kedze to este pojde do rury a kuracie prsia sa velmi rychlo uvaria, mozte to kludne vypnut uz teraz.
  4. Prelejeme do zapekacej misy a polozime na to rozvalkane listkove cesto. Zo zvysneho cesta sme narobili ruzicky a listocky ktorymi sme to ozdobili, tie deckam chutili najviac. Potreli sme to cele mliekom.
  5. Zapekame na 190 do zlatista. Moze sa servirovat so zemiakovou kasou a parenou brokolickou, pripadne s miesanym salatom. Dobru chut