Pór s jadrovníkmi ako príloha k pečenej klobáse (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Ďalší z variantov využitia pokrájaných jadrovníkov veľkých paprík. Tentoraz pre
milovníkov mäsových údených výrobkov alias „mäsožrútov“. Poľská tzv. kielbasza má
kvalitu pofidérnej bonity, ale v pečenom prevedení, u nás nazývanom na ježka,
doplnená touto prílohou, má chuť celkom slušnú. Pripravil som ju pre nás ako raňajky
„na vidličku“. Malá zmena oproti tradičnej horčici, alebo chrenu, či ich kombinácie.
Skúste a dajte, prosím, vedieť ako Vám chutilo!
2 porcie |
12-15 minút príprava |
12-15 minút tepelná úprava |
Postup
- vo veľkoobchode som „narazil“ na takýto krásny veľký pór; jeho asi 150 mm bielu časť som pokrájal na „disky“ a podusil na rastlinnom oleji (tentoraz zo semienok hrozna) a masle
- pridal som na plátky pokrájané „srdiečka“ veľkých zelených paprík, podľa chuti osolil a okorenil, premiešal, 2÷3´ podusil, odhrnul ku okraju panvice,
- na dno uložil kúsky klobásy nadkrojenej na tzv. ježka; dookola opiekol
- a horúce servíroval ozdobené kolieskami póru; tak čo, presvedčil som Vás?!?