Popraskané citrónové sušienky fotorecept
Foto: ywett
Krehké maslové sušienky pre milovníkov citrónu.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Vymiešame zmäknuté maslo s kryštálovým a vanilkovým cukrom a do tejto maslovej zmesi postupne pridáme ostatné suroviny, vajce, múku s kypriacim práškom a z 1 citróna kôru a šťavu.
- 2
Cesto pomocou rúk vypracujeme a ak by sa lepilo, dáme na 20 minút stuhnúť do chladničky.
- 3
Vo veľkosti vlašského orecha vytvarujeme guľky (pečením ešte narastú).
- 4
Obaľujeme najskôr v kryštálovom cukre a potom v práškovom.
- 5
Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie (nie na tesno).
- 6
Dáme piecť pri 170 stupňoch približne 10 minút. Vrch sušienok je chrumkavý a mal by popraskať a vo vnútri by mali byť vláčne, vtedy sú správne upečené. Vyšlo cca 35 ks.
- 7
Prajem dobrú chuť!
Tiež sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
crinkles, to "j"se mi tam nasilu vpašovalo
Áno :-)
Pamätám si keď si ich robila, v komentároch si mi nechala peknú fotku.
ywettrecepty.blogspot.sk/2016/07/cokoladova-zmrzlina.html?m=1...
Ináč dcérke viac chutia čokoládové :-)
Tieto citrónové bolo ako prekvapko na oslavu, z majstrovstiev oblasti (volejbal) doniesla domov štvrtú medailu :-)
Prepáč Martuška, vložila som zlý link...tento recept som myslela
varecha.pravda.sk/recepty/chocolate-crinkles-fotorecept/4...
ďakujem :)
Keď sa rozhodneš vyskúšať, daj potom vedieť ;-)...a ďakujem
Si šikovná a ja ďakujem tiež ;-)
Ďakujem za receptík. :)
Ďakujeme Janka ☺
Rado sa stalo a tiež ďakujem ;-)
Ďakujem veľmi pekne ;-)
Ohľadom sušienok, kľudne sa môže do cesta dať menej cukru, ja som tiež ubrala. Nie sú veľmi sladké, také akurát.
Maj sa krásne :-)
Ahoj, prepáč za neskorú odpoveď. Predtým mi prišiel e-mail, že pribudol nový komentár a keby som nepreposielala recept, tak ani neviem, že je tu nový príspevok. Ohľadom koláčikov, neviem ako dlho vydržia, dobré sú aj na druhý deň a kakaové som piekla dva dni pred sviatkami a skladujem ich v plechovej dóze.
Ahoj
Potrebovala by som radu kedze nikde som sa o tom nedocitala.
Som tu nova dnes zaregistrovana.
Piekla som crinkles cokoladove a dnes aj citronove a su ozaj vynikajuuce aj mi krasne popraskali tak ako mali vsetko tip top,ale nezistila som si viac o tomto kolaciku a tak som to planovala ze to bude uz na vianoce pecivo len teraz mam pochybnosti ci to mozem este tyzden nechat v doze alebo radsej zjest a urobit cerstve ?
Co sa tomu moze stat okrem toho ze budu asi trocha viac suchšie ?
Lebo cokoladove som robila asi v utorok a chutovo su skvele ale uz su suchsie vadi to velmi?
Dakujem krasne za odpoved.
Inac recepty mas naozaj uzastne
Ahoj :-) veľmi pekne ďakujem, krásne sa ti vydarili a prepáč, že tak neskoro reagujem... mne to hodilo do spamu, musím tam častejšie spraviť kontrolu.
Srdečne pozdravujem a ďakujem za tvoju správu potešila :-)
prepáč, ja som vôbec nedostala upozornenie, že mi tu pribudol komentár od teba v decembri a vďaka @cesminaz som si všimla aj tvoj. Tieto sušienky sú najlepšie čerstvé, tiež som piekla na Vianoce, ale deň pred sviatkami ;-)
A ďakujem ;-)
A vitaj :-)