Foto: adina1
Je tu jar... všetko je zelené, svieže, rozkvitnuté, voňavé....najmä mladé bylinky v mojej záhrade. Chuť čerstvej pažitky, voňavého kôpru či zelenej "petržlenky" je nezameniteľná Zobraziť celý popisJe tu jar... všetko je zelené, svieže, rozkvitnuté, voňavé....najmä mladé bylinky v mojej záhrade. Chuť čerstvej pažitky, voňavého kôpru či zelenej "petržlenky" je nezameniteľná a najlepšie si ju viem vychutnať s jednoduchým jedlom. Tým môže byť aj doma vyrobené pomazánkové maslo s bylinkami štedro natreté na čerstvo upečenom pečivku.... receptov je tu na Vareche neúrekom, stačí si len vybrať ten pravý ... :-)))
príprava
Postup
-
1
Jogurt, smotanu a tvaroh spolu so soľou zmiešame. Cedník vystelieme plátienkom, alebo novou utierkou a vložíme ho do hlbšej misy tak, aby sa dno nedotýkalo a tekutina mohla voľne odtekať. Do takto pripraveného "hniezdočka" vylejeme zmiešanú jogurtovú zmes a zakryté necháme v chlade odtekať do druhého dňa. Z uvedeného množstva ingrediencií získame cca 500 g vynikajúceho pomazánkového masla.
- 2
Do hmoty môžeme pridať ľubovoľné príchute .... napr. cesnak, chren, bylinky, olivy,mletú papriku atď. podľa Vašej aktuálnej chuti. Fantázii sa medze nekladú. Ja si ho najlepšie vychutnám na celozrnnom pečive s hojnou vrstvou čerstvo natrhaných byliniek a zeleninovým šalátom. Je to chutné a najmä zdravé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bez tvarohu bola hmotnosť 760 g a dochutím podla potreby...
@vanilka111 , super :D
určite to skúsim-z polovičnej dávky...