Mnohí ho poznajú pod názvom sunquickové rezy, sú veľmi chutné, recept mám od známej a pečiem ich často. Fotorecept neprikladám, keďže ešte nenastal čas Zobraziť celý popisMnohí ho poznajú pod názvom sunquickové rezy, sú veľmi chutné, recept mám od známej a pečiem ich často. Fotorecept neprikladám, keďže ešte nenastal čas ich pečenia a z predošlého žiadne foto nemám.
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 10 ks |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 110 g |
|
| 600 g |
|
| 60 g |
|
| Plnka: | |
| 150 g (margarín) |
|
| 90 g |
|
| Krém: | |
| 3 dl |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| Poleva: | |
| 1/2 fľaša |
|
| 2 PL |
|
| 250 g |
|
| 4 PL vriaca |
|
Postup
-
1
Žĺtky, cukor, šťavu z citróna vyšľaháme dopenista, pridáme maizenu a všetku múku. Nakoniec vyšľaháme sneh z bielkov a pridáme k mase. Cesto rozdelíme napoly a na vymazanom a vysypanom plechu a vyhriatej rúre na 180 st. upečieme 2 pláty.
- 2
Zo surovín na plnku vyšľaháme maslo s cukrom a zo surovín na krém uvaríme kašu. Keď je vychladnutá, spojíme vyšľahaním s maslom a cukrom.
- 3
1/2 fľaše sunquicku rozriedime vodou 1:1, nakropíme polovičkou spodný plát, na to dáme plnku a prekryjeme druhým plátom, ktorý tiež pokropíme zvyškom rozriedeného sunquicku. Navrch rezov vymiešame 2 PL sunquicku, 4 PL vriacej vody a 250 g práškového cukru do sklovita - najlepšie šľahačom a polejeme celý koláč. Potom už len "dobrú chuť" prajem.
- 4
Tip: Vrchný plát by mal vyjsť tou stranou hore, ktorá bola na spodku plechu - potom lepšie saje.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu