Pomarančové rezy

tetuska - fotkatetuska, 7. decembra 2011

Mnohí ho poznajú pod názvom sunquickové rezy, sú veľmi chutné, recept mám od známej a pečiem ich často. Fotorecept neprikladám, keďže ešte nenastal čas Zobraziť celý popisMnohí ho poznajú pod názvom sunquickové rezy, sú veľmi chutné, recept mám od známej a pečiem ich často. Fotorecept neprikladám, keďže ešte nenastal čas ich pečenia a z predošlého žiadne foto nemám.

60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
10 ks
250 g
1 ks
110 g
600 g
60 g
Plnka:
150 g (margarín)
90 g
Krém:
3 dl
2 PL
1 ks
Poleva:
1/2 fľaša
2 PL
250 g
4 PL vriaca




Postup

  1. 1

    Žĺtky, cukor, šťavu z citróna vyšľaháme dopenista, pridáme maizenu a všetku múku. Nakoniec vyšľaháme sneh z bielkov a pridáme k mase. Cesto rozdelíme napoly a na vymazanom a vysypanom plechu a vyhriatej rúre na 180 st. upečieme 2 pláty.

  2. 2

    Zo surovín na plnku vyšľaháme maslo s cukrom a zo surovín na krém uvaríme kašu. Keď je vychladnutá, spojíme vyšľahaním s maslom a cukrom.

  3. 3

    1/2 fľaše sunquicku rozriedime vodou 1:1, nakropíme polovičkou spodný plát, na to dáme plnku a prekryjeme druhým plátom, ktorý tiež pokropíme zvyškom rozriedeného sunquicku. Navrch rezov vymiešame 2 PL sunquicku, 4 PL vriacej vody a 250 g práškového cukru do sklovita - najlepšie šľahačom a polejeme celý koláč. Potom už len "dobrú chuť" prajem.

  4. 4

    Tip: Vrchný plát by mal vyjsť tou stranou hore, ktorá bola na spodku plechu - potom lepšie saje.

Diskusia k receptu

jeka
už mám dva recepty na sanqikové rezy,ale ukladám si aj tvoj,dakujem za receptík
martapa
Nezdá sa mi tých 600g polohrubej múky.Nemá to byť 60g ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia