Pomaly pečené bravčové chvosty
Autor receptu: timara
V tomto podaní sa bravčovému chvostíku jednoducho nedá odolať ;)
2 - 3 porcie |
720 - 1 440 minút príprava |
180 - 240 minút na 130 °C |
Postup
- Chvosty deň vopred naložíme do nálevu zo studnej vody, soli a cukru, tak aby bolo mäso úplne ponorené. Zakryté dáme na 12 - 24 hodín do chladničky.
- Druhý deň mäso vyberieme z nálevu (neoplachujeme) a zalejeme marinádou, ktorú sme pripravili z pretlačeného cesnaku, chilli, pretlaku, worcester omáčky, lekváru, medu a piva. V tomto bode je možné mäso nechať marinovať ďaľších 12 hodín (ja som však mäso zaliala marinádou a dala hneď piecť).
- Prikryté pomaly pečieme v rúre vyhriatej na 130 stupňov 3 - 4 hodiny. Počas pečenia chvostíky polievame výpekom a pol hodinku pred koncom môžeme odokryť a nechať zapiecť.
- My sme mali chvostíky na nedeľný obed, preto som zvolila zemiakovú kašu a polníček. Ale podávané s čerstvým chlebom (namáčaným do výpeku) budu chutiť rovnako skvelo ;) (Inšpirácia Apetit).