Poľovnícka kapsa babky Bajky

Autor receptu: baya94

Netuším, prečo poľovnícka, ale veľmi nám to chutilo, tak som vypýtala recept. Mne sa placky na prvý krát nepodarili, preto je fotka iba mäsa, ale chuťovo to bolo dobré :)

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji do biela.
  2. Pridáme na malé kúsky nakrájané mäso a orestujeme do biela.
  3. Pridáme sladkú červenú papriku, premiešame a podlejeme trochou horúcej vody. Pridáme soľ, peper, provensálske bylinky, gulášovú zmes. Pokiaľ robíme z kuracieho mäsa, pridáme aj kari a grilovacie korenie, prípadne inú zmes na kuracie mäso. Varíme na veľkom plyne bez pokrývky, ak sa voda vyparí, môžme ešte doliať, ale iba po troške.
  4. Keď je mäso mäkké, pridáme pretlak a za priebežného miešania necháme prejsť varom. Ochutnáme, prípadne dochutíme a odstavíme.
  5. Na placky si nastrúhame zemiaky, pridáme soľ, peper, majoránku, štipku sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva, pretlačený cesnak a vajíčka. Premiešame a pridávame múku, kým cesto nemá hustú konzistenciu, ale musí byť ešte trošku tekuté V recepte je písaná hrubá múka ale ja nabudúce použijem polohrubú, nakoľko teraz mi placky vôbec nevyšli (mala som aj veľmi husté cesto)
  6. Na rozohriatom oleji robíme placky vo veľkosti palaciniek.
  7. Podávame tak, že na polovičku placky dáme mäso (nie veľa, aby nevytekalo) a preložime - vytvoríme kapsu. Vrch potrieme rozmiešaným jogurtom s tatárskou omáčkou. Ako prílohu podávame zeleninový šalát.