Poľovnícka kapsa babky Bajky
Autor receptu: baya94
Netuším, prečo poľovnícka, ale veľmi nám to chutilo, tak som vypýtala recept. Mne sa placky na prvý krát nepodarili, preto je fotka iba mäsa, ale chuťovo to bolo dobré :)
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme na oleji do biela.
- Pridáme na malé kúsky nakrájané mäso a orestujeme do biela.
- Pridáme sladkú červenú papriku, premiešame a podlejeme trochou horúcej vody. Pridáme soľ, peper, provensálske bylinky, gulášovú zmes. Pokiaľ robíme z kuracieho mäsa, pridáme aj kari a grilovacie korenie, prípadne inú zmes na kuracie mäso.
Varíme na veľkom plyne bez pokrývky, ak sa voda vyparí, môžme ešte doliať, ale iba po troške.
- Keď je mäso mäkké, pridáme pretlak a za priebežného miešania necháme prejsť varom. Ochutnáme, prípadne dochutíme a odstavíme.
- Na placky si nastrúhame zemiaky, pridáme soľ, peper, majoránku, štipku sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva, pretlačený cesnak a vajíčka. Premiešame a pridávame múku, kým cesto nemá hustú konzistenciu, ale musí byť ešte trošku tekuté
V recepte je písaná hrubá múka ale ja nabudúce použijem polohrubú, nakoľko teraz mi placky vôbec nevyšli (mala som aj veľmi husté cesto)
- Na rozohriatom oleji robíme placky vo veľkosti palaciniek.
- Podávame tak, že na polovičku placky dáme mäso (nie veľa, aby nevytekalo) a preložime - vytvoríme kapsu. Vrch potrieme rozmiešaným jogurtom s tatárskou omáčkou. Ako prílohu podávame zeleninový šalát.