Foto: timara
Tak, francúzska klasika podávaná aj pri slávnostných príležitostiach . . . (Gurmet)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stonkový zeler očistíme (každú jednu stonku zbavíme "nitiek") a nakrájame. Kúsok zeleru a vňať si odložíme bokom. Zemiak nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame na drobno.
- 2
V hrnci rozpustíme maslo. Pridáme cibuľu, nakrájaný zeler a zemiak a restujeme spolu 10 - 15 minút. Posolíme, zalejeme vodou (3-5 cm nad zeleninu) a dusíme do mäkka cca 15 minút. Rozmixujeme. Ak je polievka príliš hustá, pridáme trochu vody, chvíľu povaríme a dochutíme šťavou z citróna.
- 3
Kúsok zeleru, ktorý sme si odložili, nakrájame a opečieme na kúsku masla. Spolu so zelerovou a petržlenovou vňaťou servírujeme na vrch polievky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@safran , myslím, že Gurmet bolo uvedené ako zdroj inšpirácie... nešlo o jazykovednú vsuvku. www.astrosat.cz/gurmet/...
@Timara , pochopila som správne?
1. en.wikipedia.org/wiki/Gourmet...
2. slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/gourmet-gurme...
3.znalec vína
nie je synonymom slova gourmand čítaj gurmán - vid bližšie vysvetlené v.wikipedia.org/wiki/Gourmet
ale sú tu aj iní varechýči, ktorí sa radi dozvedia viac.
ako si na to prišla? :-)))
nikde som to netvrdla a nenapísala, toľko k tej súdnosti :-)
poviem ti na rovinu, bolo by dobré, keby si so svojou priateľkou prestala po mne pásť :-)
namáhate sa zbytočne.
francúzska kuchyňa ako taká, patrí medzi tie, ktoré hrajú u mňa prím a považujem ju za jednu z najlepších vo svetovej gastronomii, tvoj recept je typicky francúzsky a po zásluhe ťa chválim. :-)
francúzska kuchyňa ako taká, patrí medzi tie, ktoré hrajú u mňa prím a považujem ju za jednu z najlepších vo svetovej gastronomii, tvoj recept je typicky francúzsky a po zásluhe ťa chválim. :-)
zrozumiteľný postup a nádherné foto.
nech sa ti darí aj nadalej, Pekný večer a dobré varenie ti želám :-)
@amelie je jedna milá, veľmi vzdelaná , skromná pani a skutočná dáma na úrovni, ktorá sa nepotrebuje producírovať a ani vyvyšovať, ak sa jej spýtaš, poradí ti a ochotne prezradí, ako to robia práve francúzske gazdinky v reáli na tvári miesta. má tu aj recept na tvoj vytúžený a obľúbený citrónový koláč, prikladám link:
varecha.pravda.sk/recepty/tarte-aux-citrons-citronovy-kol...
@amelie je jedna milá, veľmi vzdelaná , skromná pani a skutočná dáma na úrovni, ktorá sa nepotrebuje producírovať a ani vyvyšovať, ak sa jej spýtaš, poradí ti a ochotne prezradí, ako to robia práve francúzske gazdinky v reáli na tvári miesta. má tu aj recept na tvoj vytúžený a obľúbený citrónový koláč, prikladám link:
varecha.pravda.sk/recepty/tarte-aux-citrons-citronovy-kol...