Polievka z pečenej červenej papriky (fotorecept)

Autor receptu: zuzanami

Inšpiráciu na túto polievku mám od kamarátky Lenky. Je to jednoduchý recept a v našej rodine sa stal hitom tohto leta. Skúste a budete prekvapení. Maslo môžete nahradiť napríklad kokosovým alebo iným olejom. Smotanu tiež možno nahradiť napríklad sójovým mliekom alebo mandľovým mliekom. Polievka je chutná aj bez smotany.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Červenú hrubostennú papriku zbavíme jadrovníkov, rozdelíme na polovice, poukladáme na suchý plech a v rozohriatej rúre pečieme 25 - 30 minút pri 200 °C. Správne upečená je, keď sa na nej vytvárajú "bublinky".
  2. Papriku necháme ochladnúť. Zbavíme ju šupy. Ide to pomerne jednoducho.
  3. Na masle v hrnci opečieme do sklovita nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme ošúpanú papriku a zalejeme vodou, ale len toľko, aby bola paprika ponorená. Necháme zovrieť.
  4. Rozmixujeme, pridáme smotanu na varenie, soľ, čierne korenie a provensálske korenie podľa chuti. Polievka má vynikajúcu chuť aj akéhokoľvek korenia. Necháme už len zovrieť a môžeme servírovať. Najlepšie sa nám osvedčila s nadrobno pokrájaným chlebíkom nasucho upečeným v rúre.