Polievka z medvedieho cesnaku

Autor receptu: lamey

Medvedí cesnak je veľmi zdravá bylinka. Má priaznivý vplyv na srdce, priaznivo pôsobí na vysoký krvný tlak a znižuje negatívny vplyv nikotínu. Má skvelé dezinfekčné a detoxikačné vlastnosti pre celý organizmus.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistenú cibuľu som pokrájala na malé kocky. V hrnci som rozpustila olej a orestovala cibuľu, asi 2 minúty.
  2. Medvedí cesnak som umyla, odstránila stopky a pokrájala na hrubé rezance. Pridala som ho k cibuľke a restovala spolu ešte minútu, zaliala vývarom a povarila asi 20 minút. Polievku som ochutila soľou a mletým korením.
  3. Ponorným mixérom som polievku rozmixovala do hladka a pridala sladkú smotanu, nechala prevrieť a odstavila. Polievku som podávala s nasucho opečenou zmesou semien (ľanové, tekvicové, slnečnicové).