Polievka z medvedieho cesnaku
Autor receptu: lamey
Medvedí cesnak je veľmi zdravá bylinka. Má priaznivý vplyv na srdce, priaznivo pôsobí na vysoký krvný tlak a
znižuje negatívny vplyv nikotínu. Má skvelé dezinfekčné a detoxikačné vlastnosti pre celý organizmus.
4 porcie |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú cibuľu som pokrájala na malé kocky. V hrnci som rozpustila olej a orestovala cibuľu, asi 2 minúty.
- Medvedí cesnak som umyla, odstránila stopky a pokrájala na hrubé rezance. Pridala som ho k cibuľke a restovala spolu ešte minútu, zaliala vývarom a povarila asi 20 minút. Polievku som ochutila soľou a mletým korením.
- Ponorným mixérom som polievku rozmixovala do hladka a pridala sladkú smotanu, nechala prevrieť a odstavila.
Polievku som podávala s nasucho opečenou zmesou semien (ľanové, tekvicové, slnečnicové).