Polievka z červenej šošovice

Autor receptu: jenni

Pokiaľ ste ju ešte neochutnali, tak je na to najvyšší čas. Skutočne stojí za to!

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu , cesnak a zázvor si najprv očistíme a cibuľu nakrájame na malé kocky. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľu, prelisované strúčiky cesnaku a nastrúhaný zázvor a osmažíme do zlata.
  2. K cibuli, cesnaku a zázvoru pridáme paradajkový pretlak a krátko ho necháme „zasmažiť“, aby zhustol. Ďalej do hrnca pridáme dôkladne prepláchnutú červenú šošovicu a zalejeme vodou a vývarom.
  3. Varíme asi 15-20 minút, kým šošovica nezmäkne a nakoniec už len dochutíme podľa potreby soľou a čiernym mletým korením, premiešame a odstavíme z plameňa. Šošovica nakoniec ešte po uvarení nasaje vodu a krásne zhustne.