Polievka z červenej šošovice
Autor receptu: jenni
Pokiaľ ste ju ešte neochutnali, tak je na to najvyšší čas. Skutočne stojí za to!
4 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu , cesnak a zázvor si najprv očistíme a cibuľu nakrájame na malé kocky. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľu, prelisované strúčiky cesnaku a nastrúhaný zázvor a osmažíme do zlata.
- K cibuli, cesnaku a zázvoru pridáme paradajkový pretlak a krátko ho necháme „zasmažiť“, aby zhustol. Ďalej do hrnca pridáme dôkladne prepláchnutú červenú šošovicu a zalejeme vodou a vývarom.
- Varíme asi 15-20 minút, kým šošovica nezmäkne a nakoniec už len dochutíme podľa potreby soľou a čiernym mletým korením, premiešame a odstavíme z plameňa.
Šošovica nakoniec ešte po uvarení nasaje vodu a krásne zhustne.