Polievka Cicvara

boise - fotkaboise, 14. februára 2013
Polievka Cicvara
Foto: boise

Túto polievku nám robievala mamina, keď sa jej nechcelo variť niekoľko jedál naraz. Vznikla totiž ako vedľajší produkt pri varení zemiakov. Ja ju do Zobraziť celý popisTúto polievku nám robievala mamina, keď sa jej nechcelo variť niekoľko jedál naraz. Vznikla totiž ako vedľajší produkt pri varení zemiakov. Ja ju do dnes milujem, a u nás už nevzniká pri varení zemiakov, ale proste ju uvarím len tak. Je to neskutočne rýchla a skvelá zemiakovo-cibuľová polievka.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo bujón)




Postup

  1. 1

    Zemiaky dáme variť do vody. Vodou nešetríme, dáme jej viac. Jemne, ale naozaj len jemne osolíme.

    Polievka Cicvara - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu prekrojíme na polovičky a nakrájame na pásiky. Pripravíme si maslo, vegetu (alebo bujón), majoránku a červenú mletú papriku.

    Polievka Cicvara - obrázok 2
  3. 3

    Keď sú zemiaky mäkké, vodu z nich zcedíme do iného hrnca. Pridáme zopár zemiakov (ostatné použijeme ako prílohu k druhému jedlu), majoránku, cibuľu, vegetu, červenú papriku a maslo podľa chuti. Zamiešame. To je vše přátelé ;)

    Polievka Cicvara - obrázok 3

Diskusia k receptu

monnikka
zaujímavé, tá cibuľa je tam vlastne surová, ak to dobre chápem, musím vyskúšať, láka ma to
boise
@monnikka áno, surová ;) keď sa hodí do tej horúcej vody tak nebude štípať, ale ostane krásne chrumkavá :)
gordonko
aj ja som robieval polievku z vody od zemiakou ....niekedy pridám aj tú
violetacamorova
Zaujimava polievka, ja mam surovu cibulu velmi rada, ale niekedy ma od nej stipe jazyk, tak v tejto polievke je to uz odstranene, vyskusam.
45678
Tá surová cibuľa ma neprekvapuje, lebo som mala kolegyňu a tá si vždy nosila do jedálne surovú cibuľu a krájala ju do kyslej polievky-mliečnej zemiakovej aj fazuľovej ...vraj u nich to inak ani nejedli.
ejta
Ja takto robím cesnačku. Namiesto cibule dám roztlačený cesnak.... S krutónami zo starého chleba, u nás pochúťka.
hannah22
Výborny recept na rýchlu polievku, tak robím aj kmínovú polievku, ale osvedčila sa mi aj na masle opražená postrúhaná mrkvička ,surová cibulka na jemnučko pokrájaná , trochu vňatky petržlenu, pažitky na to vriacu vodu zo zemiakov, potom má polievka krásnu farbu... rýchle a dobré.... :))
boise
@ejta @hannah22 ďakujem za super tipy ;) Mám rada rýchlu nenáročnú kuchyňu, hlavne cez týždeň ;)
huck
naša maminka robievala presne toto isté len s cesnakom , podobne ako @ejta. No určite vyskúšame aj túto tvoju cicvaru s cibuľou.
micanela
zaujimavy nazov... vylievat vodu z varenych zemiakov je strasna skoda, staci k tomu hocijaka zeleninka a polievka je hotova
najaa
dnes som navarila,je vynikajúca vďaka za recept :)
gabriele
je zaujimave na kolko roznych sposobov sa da uvarit zemiakova polievka...a s tou surovou cibulkou urcite zas inac chuti...a urcite ju vyskusam...lebo tieto jednoduche starodavne jedla ma fascinuju...mam ich nazbieranych obrovske mnozstvo...ale takuto polievocku tam nemam...vdaka za dobry tip na hodnotne jednoduche jedlo :)
helus
Ja pripravujem obyčajnú cesnakovú polievku skoro vždy, ked varím cestoviny. Na malom množstve oleja spením pokrájaný cesnak, stiahnem z ohňa, pridám troška červenej papriky, zalejem vodou z vyvarených cestovín. Pridám slepačí bujón, petržlenovú vňať - a hotovo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia