Polievka Cicvara

Autor receptu: boise

Túto polievku nám robievala mamina, keď sa jej nechcelo variť niekoľko jedál naraz. Vznikla totiž ako vedľajší produkt pri varení zemiakov. Ja ju do dnes milujem, a u nás už nevzniká pri varení zemiakov, ale proste ju uvarím len tak. Je to neskutočne rýchla a skvelá zemiakovo-cibuľová polievka.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky dáme variť do vody. Vodou nešetríme, dáme jej viac. Jemne, ale naozaj len jemne osolíme.
  2. Cibuľu prekrojíme na polovičky a nakrájame na pásiky. Pripravíme si maslo, vegetu (alebo bujón), majoránku a červenú mletú papriku.
  3. Keď sú zemiaky mäkké, vodu z nich zcedíme do iného hrnca. Pridáme zopár zemiakov (ostatné použijeme ako prílohu k druhému jedlu), majoránku, cibuľu, vegetu, červenú papriku a maslo podľa chuti. Zamiešame. To je vše přátelé ;)