Polievka Bouillabaisse

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm dlhé kúsky. Cibuľu a rajčiaky pokrájame a cesnak rozotrieme.
  2. Všetko dáme do hlbokého hrnca spolu s olejom, voňavými bylinkami (tymián, fenikel, petržlenová vňať), mletým čiernym korením, bobkovým listom, kúskom pomarančovej kôry, soľou, pridáme ryby a všetko zalejeme vriacou vodou. Druhy rýb, ktoré sú jemnejšie, môžeme pridať až neskôr.
  3. Po odstavení precedíme do hlbokých tanierov, na ktorých sú uložené plátky chleba. Rybie mäso uložíme na teplú misu, dozdobíme ho posekanou petržlenovou vňaťou a podávame súčasne s polievkou.